1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yılmazer, Dink Soruşturmasında İfade Verecek
Yılmazer, Dink Soruşturmasında İfade Verecek

Yılmazer, Dink Soruşturmasında İfade Verecek

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

28 Kasım 2014 Cuma 21:08A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada, kamu görevlilerinin de ifadesine başvuruluyor.

Soruşturmada daha önce ifade ceren eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer'in Hrant Dink cinayeti döneminde İstanbul İstihbaratta görevde olduğunu söylemişti.

Bunun üzerine Yılmazer ifadeye çağrıldı. 

Yılmazer, Emniyet'teki 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin olduğu iddia edilen 22 Temmuz operasyonu kapsamında 'yasadışı dinleme' yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Yılmazer halen cezaevinde bulunuyor.

Ogün Samast'ın tanıklığına başvurulacak

Dink cinayetinin faili olduğu gerekçesiyle yargılanarak 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın da savcı Doğan tarafından tanık olarak ifadeye çağrıldığı belirtildi. Samast'ın bir süre önce savcı Doğan'a mektup yazarak bilgisine başvurulmasını istediği aktarıldı.

Dink cinayetine ilişkin tek dosya üzerinden soruşturma yürütmeye başlayan savcılık, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de ifadelerine başvurmuştu.

Soruşturma kapsamında, Dink'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de "şüpheli" olarak savcılığa çağrılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT