1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yıldırım'dan İdam Açıklaması: Sınırlı Bir Düzenleme Yapılabilir
Yıldırım'dan İdam Açıklaması: Sınırlı Bir Düzenleme Yapılabilir

Yıldırım'dan İdam Açıklaması: Sınırlı Bir Düzenleme Yapılabilir

Başbakan Binali Yıldırım, idam konusunda 'mutabakat olursa sınırlandırılmış bir düzenleme yapabileceklerini' söyledi.

01 Kasım 2016 Salı 13:50A+A-

Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, idam talepleriyle ilgili olarak "Mutabakat olursa sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir" dedi.

Yıldırım'ın bu sözleri, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin idam cezası için "AKP hazırsa biz de varız" şeklindeki sözlerinin hemen ardından geldi.

Yıldırım, "Sayın Bahçeli'nin düşüncelerini dikkate alacağız, anayasada teklifimizi bu doğrultuda yapacağız" dedi.

Başbakan Yıldırım, idam cezası gelirse bunun geriye doğru işlemeyeceğinin altını çizdi:

"Canı yanan millet bunların cezasız kalmamasını istiyor. Bunun gibi alçak darbe girişimlerinin bir daha olmamasını istiyor. Vatandaşın bu talebine kulak tıkayacak değiliz. ancak bunu da tek başına yapamayacağımızı ve bu düzenlemenin geriye doğru işlemeyeceğini bilmenizi isteriz."

'Kırmızı çizgiyi millet çizer'

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma ile ilgili olarak da konuşan Yıldırım, bu konuda Avrupa Parlamentosu'ndan gelen açıklamalara tepki gösterdi:

"Avrupa Parlamentosunda birisi, 'Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir...' Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri."

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bir kırmızı çizgi daha aşıldı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum