1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermük Kampı Anlaşması Kapsamında Tahliyeler Başladı
Yermük Kampı Anlaşması Kapsamında Tahliyeler Başladı

Yermük Kampı Anlaşması Kapsamında Tahliyeler Başladı

Suriye’deki Esed rejiminin ablukada tuttuğu Yermük Kampı’nda varılan anlaşma kapsamında İdlib’deki Fua ile Kefreya bölgelerinden ilk tahliye konvoyu bölgeden ayrıldı. Yermük Kampı’ndan çıkan tahliye konvoyu da İdlib’e vardı.

01 Mayıs 2018 Salı 15:24A+A-

Suriye’nin Şam kentinin güneyinde Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Yermük Kampı’nın kuzeyinde hâkim olan direnişçi grup Tahriru’ş-Şam, rejim ile anlaşmaya vardı.

Bölgedeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, 59 kişilik tahliye konvoyu direnişçilerin kontrolünde İdlib’in kuzeyinde bulunan Fua ile Kefreya bölgelerinden ayrıldı.

Diğer yandan Esed rejimi ile yabancı milislerinin ablukada tuttuğu Yermük Kampı’ndan 4 otobüslük konvoy İdlib’e vardı.

Yermük Kampı’ndan çıkan konvoydan 16’sı çocuk, 17’si kadın toplam 150 kişinin Halep’in güneyindeki Eys geçiş noktasından İdlib’e giriş yaptığı bildirildi.

Direnişçi grupların kontrolündeki İdlib ilinin kuzeyinde Şii nüfusun ağırlıklı olduğu Fua ile Kefreya bölgelerinde yaklaşık 8 bin kişi yaşıyor.

suriye_tahliye_2.jpg

Yermük Kampı

Şam’ın 8 kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük Kampı, 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim.

Bölgenin batı kısmındaki 8 kilometrekarelik bölüm IŞİD’in, doğu kesimindeki 7 kilometrekarelik bölümü ise Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde.

Yermük Kampı’nın kuzeyinde Esed rejimi ile IŞİD arasında kalan 1 kilometrekarelik alanı ise direniçi gruplardan Tahriru’ş-Şam kontrol ediyor.

HABERE YORUM KAT