1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yeni Söz: Yeni Dünyaya Eski Söz
Yeni Söz: Yeni Dünyaya Eski Söz

Yeni Söz: Yeni Dünyaya Eski Söz

Yeni Söz’ün şu ana kadarki profili AKP ve onun etki alanındaki gazetelerden çok düşük. Bundan dolayı Yeni Söz henüz yeni bir söz söyleyebilmiş değil.

15 Haziran 2011 Çarşamba 15:25A+A-

Has Parti'nin yayın organı olarak da algılanan Dünyaya Yeni Söz gazetesi yayın hayatına başlayalı yaklaşık iki ay oldu. Gazete şu an için Milli Gazete'nin silik bir kopyası niteliğinde. Bu, özellikle siyasi ve ekonomik analizleri bakımından böyle... 

13 Haziran tarihli manşeti, Milli Gazete alışkanlığının dışında ve ötesinde olması bakımından takdiri hak ediyor. Gazetenin düşünce ve kültür sayfalarının canlı olması siyasi bir hareketi taşımaya yetecek güçte değil. Çünkü bugün eleştiri konusu edilen AKP'nin siyasi ve ekonomik alanda doldurduğu yeri doğru biçimde analiz etmeden bu yapıdan daha ileri açılımlar ortaya koymak mümkün değil. 

Kürt sorunu başta olmak üzere, ekonomi ve sosyal politikalar konusunda Yeni Söz'ün şu ana kadar ki profili AKP ve onun etki alanındaki gazetelerden çok düşük. Bundan dolayı Yeni Söz henüz yeni bir söz söyleyebilmiş değil. 

Ali Emre, Hüseyin Akın, İbrahim Tenekeci, Ahmet Murat gibi isimleri okumak elbette güzel ama İslamcılığı İsmet Özel'in Kalın Türk'ü olarak algılayan, solla diyalog içinde olmayı önemseyen gazetenin Berat Demirci üzerinden sol eleştirisi yapması Yeni Söz'ün yeniliğinin ne olduğunun düşünülmesini zorunlu kılıyor.  Ekonomi konusunda Cem Somel dışında kayda değer bir şey yazılabilmiş değil mesela. 

Elbette daha çok şey var söylenecek ama bu hal devam ederse Yeni Söz, Milli Gazete'nin çok silik bir kopyası olarak basın tarihine geçecek. Has Parti'nin akıbeti de BBP'nin yahut daha başkalarının akıbetinden pek farklı olmayacak. 

Umarız her şey bu minvalde devam etmez.

ALİ KOÇAK / Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT