1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Yeni Oluşum İddiası Yalan'
'Yeni Oluşum İddiası Yalan'

'Yeni Oluşum İddiası Yalan'

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Koalisyonu Hukuk Komitesi Başkanı Heysem Malıh, sosyal medyada kendi adı ile yayınlanan yeni bir muhalif oluşumun kurulacağı haberlerini yalanladı.

09 Haziran 2014 Pazartesi 12:37A+A-

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Hukuk Komitesi Başkanı Malıh, bazı sosyal paylaşım sitelerinde son günlerde kendi adına yalan yayınlar yapıldığının altını çizdi.  

Suriye muhalefetine alternatif yeni bir oluşum için çalışmalar yapıldığı yönünde dedikodular yapıldığını ifade eden Malıh, kendisinin böyle bir şeyden haberdar olmadığını vurguladı.

Malıh, bu tür haberlerin yapıldığı sosyal paylaşım adresleri ile de bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

SMDK’ya destek vermenin zamanı olduğunu ifade eden Malıh, birçok ülkenin koalisyonu Suriye’nin meşru temsilcisi olarak kabul ettiği bir dönemde bu tür dedikodularla zaman harcanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan mesajlarda, SMDK’ya alternatif bir çalışma içerisinde olunduğu ifade edildi.  

SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem Malıh adına kurulan hesaplar üzerinden 5 Haziran’da yapılan yayınlarda, yeni kurulacak oluşumun mevcut muhalif oluşumlardan daha kapsamlı ve etkili olacağı iddia edildi.

Haberlere göre yeni oluşum içinde önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

SMDK

SMDK Aralık 2012 tarihinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen toplantıların ardından muhaliflerin büyük bir kısmının bir araya gelmesi ile kurulmuştu. SMDK, mevcut durumda Suriye’yi temsil eden en büyük çatı kuruluş konumunda.

Aynı zamanda uluslararası toplumda Suriye muhalif kanadının resmi olarak muhatap alınan tek oluşumudur.

SMDK’yı resmi olarak Suriyelilerin temsilcisi kabul eden ülkeler arasında Türkiye, ABD ve İngiltere gibi ülkeler bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT