1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Çözüm Ortakları ve Rotası
Yeni Çözüm Ortakları ve Rotası

Yeni Çözüm Ortakları ve Rotası

Kenan Alpay yazısında, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile beraber Adli Yıl açılış töreninde samimi yakınlık kurulan bazı kişiler üzerinden iktidarın yaklaşımlarını sorguluyor.

06 Eylül 2019 Cuma 15:08A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı şöyle:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son dönem verdiği resimler ve beyanlar muhafazakâr-demokrat siyasi kadrolarda sevinç ve heyecan karışımı sempatik duygu patlamalarına sebebiyet veriyor. Oysa kısa bir süre öncesine kadar Metin Feyzioğlu bürokratik oligarşi cephesinin en saldırgan isimlerden biri olarak Türkiye’deki temel hak ve özgürlük taleplerini boğmak üzere hareket ederken toplum nezdinde korku ve nefret duygularını tetikleyen sembollerden biriydi. 28 Şubat post-modern darbe sürecinde askeri cuntanın hemen tüm dayatmalarını “hukuk camiası” adına teşvik edip meşrulaştıran isimlerden biri olduğunu hemen hepimiz biliyoruz.

Ne değişti, nasıl değişti veya değişen büyük şeyler vardı da biz mi idrak edemedik? TBB Feyzioğlu hemen bütün eski dostlarını ve ait olduğu bürokratik oligarşi cephesini karşısına alma pahasına Adli Yıl açılış törenine katılıp bir takım mesajlar verdi. Mesajları tabii ki kendi şahsı ve temsil ettiği kurumlar adına temel hak ve özgürlüklere karşı uzun yıllar boyunca sürdürdüğü despotik söylem ve ilişki biçimlerine dair herhangi bir pişmanlığı ihtiva etmiyordu. Toplumsal meşruiyeti temsil eden siyasal iktidarlara karşı Kemalist oligarşinin mantık, hukuk ve ahlak dışı teamüllerinin yol açtığı tahribatı nasıl giderilebileceğine dair dostlar alış verişte kabilinden olsun birkaç cümle bile etmiyordu.

Yazının devamı >>>

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT