1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'e salgınla mücadele kapsamında 80 tonluk tıbbi yardım
Yemen'e salgınla mücadele kapsamında 80 tonluk tıbbi yardım

Yemen'e salgınla mücadele kapsamında 80 tonluk tıbbi yardım

​​​​​​​UNICEF tarafından Yemen'in başkenti Sana'ya koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 80 ton tıbbi malzeme gönderildi.

23 Ağustos 2020 Pazar 10:13A+A-

Uluslararası Sana Havalimanı'nda adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) gönderdiği 80 ton tıbbı malzeme taşıyan uçağın havalimanına indiğini belirtti.

Yemen'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş ve yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle sağlık sisteminin çöküşün eşiğine geldiği belirtiliyor. Bu yardımların, Yemen'in COVID-19'la mücadelesine destek için gönderildiği ifade ediliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

AA

HABERE YORUM KAT