1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. "Yemen’deki Kriz Askeri Yollardan Çözülemez"
"Yemen’deki Kriz Askeri Yollardan Çözülemez"

"Yemen’deki Kriz Askeri Yollardan Çözülemez"

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen’deki krizinin askeri yollardan çözülemeyeceğini söyledi.

09 Ağustos 2016 Salı 09:28A+A-

Şeyh Ahmed, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni ile düzenlediği basın toplantısında, “Yemen’de askeri çözüm mümkün olamayacak, siyasi çözümün alternatifi yok. BM’den çıkan kararların uygulanması gerekiyor.” dedi.

Kuveyt’te düzenlenen barış müzakerelerinin başarısız olmadığını belirten Şeyh Ahmed, bir sonraki aşamanın, kapsamlı çözüme ulaşmak için yapılacak görüşmelerin desteklenmesine ayrılacağını belirtti.

Uluslararası toplumun BM'nin 2216 sayılı kararı, Körfez ülkeleri girişimi ve Yemen Ulusal Diyalog Konferansı’ndan çıkan kararlardan oluşan üç merciye bağlı olduğunu hatırlatan Şeyh Ahmed, siyasi çözüme ulaşılması için tarafları sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

Son günlerde artan şiddet olaylarına da değinen Şeyh Ahmed, "Ateşkes ihlal ediliyor ancak bizi korkutmuyor." diye konuştu.

İİT Genel Sekreteri Medeni de İİT'nin Yemen’deki siyasi çözüme destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Şeyh Ahmed, 6 Ağustos’ta Kuveyt’te düzenlediği basın toplantısında, "Kuveyt’ten ayrılacağız ancak barış müzakereleri sürüyor.” diyerek, mekik turları diye nitelediği görüşmelerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve Yemen’in başkenti Sana’da başlayacağını açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT