1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de Son Bir Yılda 1689 Çocuk Öldürüldü
Yemen’de Son Bir Yılda 1689 Çocuk Öldürüldü

Yemen’de Son Bir Yılda 1689 Çocuk Öldürüldü

Çocukları Koruma Derneğinin haberine göre, Yemen’de son bir yılda, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon ve İran destekli Husiler arasındaki çatışmalardan dolayı 1689 çocuk yaşamını yitirdi.

02 Ağustos 2019 Cuma 18:27A+A-

Yahya Fırat / Haksöz Haber

İngiltere merkezli Çocukları Koruma Derneğinin (Save the Children) haberine göre, Yemen’de son bir yılda, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon ve İran destekli Husiler arasındaki çatışmalardan dolayı 1689 çocuk yaşamını yitirdi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) raporuna göre, bu çocukların yaklaşık 729’u Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonun okul ve diğer sivil alanları bombalaması sonucu öldüğü kaydedildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, çatışmalarda hayatını kaybeden çocukların yalnızca Suudi Arabistan tarafından yapılan saldırılarla olmadığını bildirdi.

Yemen’deki çatışmalardan dolayı çok zor şartlarda yaşayan çocuklar, başta ölüm olmak üzere açlık, sakatlanma, yaralanma ve kaçırılma gibi tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin öncülüğündeki koalisyon 2015’te İran destekli Husilerin etkinliğini kırmak için Yemen’e askeri müdahalede bulunmuştu.

Çatışmaların 2015’te başladığı Yemen’de, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybederken ülke açlık ve kaosa teslim olmuş durumda.

HABERE YORUM KAT