1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Ordu ile Husiler Arasındaki Çatışmalar Büyüdü
Yemen'de Ordu ile Husiler Arasındaki Çatışmalar Büyüdü

Yemen'de Ordu ile Husiler Arasındaki Çatışmalar Büyüdü

Husi Ensarullah Hareketine bağlı militanlar ile orduya bağlı birlikler arasında yaşanan çatışmaların odağındaki bölgeler ateş altında.

21 Eylül 2014 Pazar 23:29A+A-

Karşılıklı bombardıman altındaki Şamlan bölgesinde hayat dururken, alana hiç bir araç yaklaştırılmıyor. Şamlan'daki kontrol noktaları ve mevziler oluşturan Ensarullah unsurları, Yemen ordusunun kentin girişindeki birliklerine karşı havan topu saldırısı düzenliyor.

Başkentin girişini Husilere karşı müdafaa eden askeri birlikler ise Şamlan bölgesini tanklarla savunuyor. Ağır silahlarla zırhlı araçları tahrip etmek isteyen Husilerin sık sık yayılım ateşi açtığı gözlemleniyor.

Şamlan bölgesinin Sana'ya giriş kısmındaki Ezel Hastanesi ve çevresindeki binaların yaşanan çatışmalarda isabet aldığı gözlendi. Ezel Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hastaneleri tahliye edilirken bölge hayalet şehri andırıyor.

Yağmacılar iş başında

Öte yandan çatışmaların yakınındaki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsü içine giren yağmacılar üniversiteye ait binalara girerek yağmalama girişiminde bulunuyor. Kampüsü koruyan güvenliğin sık sık yağmacıların üzerine uyarı ateşi açarak yaşanacak hırsızlık olaylarını engellemeye çalıştığı görülüyor.

Hedef başkenti ele geçirmek

Yemen Müslüman Alimler Birliği’nin Başkanı ve Yemen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah Partisi yöneticilerinden Abdülmecid Zindani'nin rektörlüğünü yaptığı İman Üniversitesi ile Şubat 2011'de gerçekleşen Yemen Devrimi'nin önde gelen isimlerinden biri olan General Ali Muhsin'in evi ve karargahı da Ensarullah militanlarının ele geçirmeyi amaçladığı hedefler arasında yer alıyor. 

Çatışmaların odağında kalan mahallelerde yaşayan halk kendi imkanları ile bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Bölgeye doğru gitmeye çalışan araçlar ise askerler tarafından geri çevriliyor. Husilerin kullandığı havan mermileri askeri birliklerin yanı sıra Sana Üniversitesi kampüsüne, Fırka adı verilen zırhlı birliğe ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkelerine isabet edebiliyor.

Yerel kaynaklar, Husi Ensarullah hareketinin General Muhsin'in karargahı ve İman Üniversitesini ele geçirmeleri durumunda başketin kontrolünü de ele geçirebileceklerini aktarıyor.

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi militanlarının, başkent Sana'daki stratejik öneme sahip bazı askeri noktaları ele geçirdiği belirtildi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT