1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de Öldürülen Filistinli Gencin Ailesi Katillerin Cezalandırılmasını İstedi
Yemen’de Öldürülen Filistinli Gencin Ailesi Katillerin Cezalandırılmasını İstedi

Yemen’de Öldürülen Filistinli Gencin Ailesi Katillerin Cezalandırılmasını İstedi

Filistinli Selim Ahmed Maruf’un ailesi, Yemen hükümetine seslenerek cinayete kurban giden ve Cuma sabahı cesedi bulunan oğullarının ölümünün araştırılmasını ve katillerin cezalandırılmasını istedi.

14 Temmuz 2019 Pazar 18:34A+A-

Aile, dün gece yayınladığı bildiride Selim Ahmed Maruf’un 14 yıldır Yemen’de yaşadığını ve hiç kimseyle veya grupla arasında herhangi bir husumet olmadığını söyledi.

Oğullarından iki gün haber alamadıklarını kaydeden aile, daha sonra öldürüldüğünü ve cesedinin Me’reb Hastanesi morgunda olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Aile, oğullarının öldürülmesinden herhangi bir kimseyi, grubu veya devleti sorumlu tutmadıklarını belirterek, sosyal medyada dolaşan iddialarla ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

Filistinli ve Yemenli yetkililere seslenen aile, oğullarının naaşının, eşinin ve çocuklarının en kısa sürede Gazze’ye ulaşmalarının sağlanmasını istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün yaptığı açıklamayla, mensuplarından 36 yaşındaki Selim Ahmed Maruf'un Yemen'de, Me'reb vilayetindeki askeri geçit noktalarından birinde haksızlıkla öldürüldüğünü duyurmuştu.

Hamas yaptığı açıklamada öldürülen Selim Ahmed Maruf'un 15 yıldan beri Yemen'de ikamet ettiğini dile getirerek, Yemen güvenliğine olayı soruşturması ve cinayetten sorumlu olanların en kısa süre içinde adalete sevk edilmeleri çağrısında bulundu.

FİEM

HABERE YORUM KAT