1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de Müzakere ve Çözüm Arayışları
Yemen’de Müzakere ve Çözüm Arayışları

Yemen’de Müzakere ve Çözüm Arayışları

Yemen Dışişleri Bakanı Halid El Yemani, Husileri de kapsayacak bir siyasi çözüme hazır olduklarını söyledi. Konuya ilgili açıklama yapan Husiler ise müzakereler için Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyonun çekilmesini şart koştu.

06 Haziran 2018 Çarşamba 13:08A+A-

El Yemani: Husileri de Kapsayan Siyasi Çözüme Hazırız

Yemen Dışişleri Bakanı El Yemani, Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffith’in yeni barış süreci ile ilgili temaslarını değerlendirdi.

El Yemani, BM Özel Temsilcisi Griffith’in, üzerinde uzlaşma sağlanan üç referansı temel alan Yemen’de siyasi çözüm noktasındaki çabalarını desteklediklerini söyledi. El Yemani, Husileri de kapsayacak bir siyasi çözüme hazır olduklarını belirtti.

Yemen ordusunun bütün cephelerde kat ettiği ilerlemelerin Husi milislerini müzakerelere yönlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Husiler, Müzakereler İçin Koalisyonunun Çekilmesini İstedi

Öte yandan Husilerin müzakere masasına oturmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonunun güney eyaletlerinden ve batı kıyılarından çekilmesini şart koştuğu bildirildi.

Konuyla ilgili Yeniyemen.com sitesinin yer verdiği haberde şunlar kaydedildi:

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffith, Yemen’de barış sürecinin yeniden başlatılması amacıyla ilgili taraflarla gerçekleştirdiği görüşme turunu sürdürüyor.

“Özel Temsilci Griffith, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Riyad’da yaptığı görüşmenin ardından Husiler ile Sana’da bir araya geldi.

Husi milislerine ait SABA haber ajansında yer alan habere göre, Griffith, Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi Muşat ile bir araya geldi.

Görüşmede Muşat, BM tarafından ortaya konulacak yol haritasının Yemen’i yabancı güçlerin varlığına son vermesini, BM ve uluslararası yasalar çerçevesinde devletin bağımsızlık ve egemenliğine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Muşat, Husilerin belirli şartlar çerçevesinde barışı kabul edeceğini söyledi.

BM Özel Temsilcisi Griffth, üzerinde çalıştığı ve BM tarafından ortaya konulacak barış yol haritasının ne tür detaylar içerdiği henüz bilinmiyor.”

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT