1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in Evi Vuruldu
Yemen'de Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in Evi Vuruldu

Yemen'de Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in Evi Vuruldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in ve bazı akrabalarının başkent Sana'da bulunan evlerine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:31A+A-

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyona ait uçaklar, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in ve bazı akrabalarının Sana'nın güneyinde yer alan Senhan ilçesindeki evlerine hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda, Salih'in üvey kardeşi Muhammed Salih el-Ahmar'ın da evinin hedef alındığı kaydedilirken, olayda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan, Yemen'in Taiz kentinde Husi Ensarullah Hareketi ile Halk Direnişi güçleri arasında ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalar yaşandı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Taiz kentinin merkezinde bulunan El-Uhuvve Tepesi semti ile El-Berid semtinde Husilerle  Halk Direnişi güçleri arasında ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmaların yaşandı.

Çatışmada ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon 10 Mayıs'ta devrik Cumhurbaşkanı Salih'in evine hava saldırısı düzenlemiş ve yaralananlar olmuştu. Yemen'in değişik bölgelerinde devrik Cumhurbaşkanı Salih'in birden fazla evinin bulunduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT