1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Kaçırıldı
Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Kaçırıldı

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Kaçırıldı

Yemen'in başkenti Sana'da ulusal diyalog çalışmalarının kilit ismi olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek Cumhurbaşkanlığı konutuna giderken silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

17 Ocak 2015 Cumartesi 13:14A+A-

Yemen Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Mübarek, başkent Sana'daki Cumhurbaşkanlığı konutuna giderken kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırıldı.

Avad bin Mübarek kaçırıldığı sırada anayasa hazırlık komisyonu tarafından hazırlanan anayasa tasarısının denetim kuruluna verilmesi için cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenecek toplantıya katılmak üzere yoldaydı. 

'Husiler kaçırdı' iddiası

Yemen'de Al Jazeera muhabiri Said Sabiti Mübarek'in kimler tarafından ve ne için kaçırıldığının henüz netleşmediğini, ancak bazı kaynakların Şii Husiler tarafından kaçırıldığını söylediğini aktardı. Husiler ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, geçen yıl mart ayında ülkedeki siyasi ve toplumsal çevreleri kapsayacak şekilde 17 kişilik Anayasa Hazırlık Komisyonu oluşturulması talimatını vermişti. Komisyon, yeni anayasa taslağını 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Hadi'ye sunmuştu.  

Ulusal Diyalog Konferansı Genel Sekreteri idi

Kaçırılan Yemen Devlet Başkanlığı Büro Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek, aynı zamanda Yemen Ulusal Diyalog Konferansı’nın Genel Sekreterliği görevini de yürütüyordu.

Ulusal Diyalog çalışmalarının kilit ismi olarak bilinen Mübarek, Devlet Başkanı Hadi tarafından 7 Ekim'de hükümeti kurmakla görevlendirilmişti, ama Husiler bu karara itiraz etmişti. Daha sonra Başbakanlık için Halid Bahhah ismi öne çıktı ve bu isim Başbakan oldu.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT