1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de BAE’ye Ait Helikopter Düştü: 4 Ölü
Yemen’de BAE’ye Ait Helikopter Düştü: 4 Ölü

Yemen’de BAE’ye Ait Helikopter Düştü: 4 Ölü

Teknik arıza nedeniyle zorunlu inişe geçtiği sırada düşen Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait helikopterde ölenlerin bir yüzbaşı, bir üsteğmen ve iki astsubay olduğu açıklandı.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:44A+A-

Yemen’in Şebve kentinde, Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği koalisyon güçlerinin bünyesindeki Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir helikopterin teknik arıza nedeniyle zorunlu inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu 4 askerin öldüğü bildirildi.

BAE Haber Ajansı WAM’ın Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’na dayandırdığı haberde, Şebve’deki rutin görevini yerine getirdiği sırada düşen helikopterde ölen askerlerin Yüzbaşı Ahmed Halife el-Beluşi, Üsteğmen Casim Salih ez-Zeabi ile astsubaylar Muhammed Said el-Hassani ile Semir Muhammed Murad Ebubekir olduğu ifade edildi.

Koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Türki el-Maliki daha önce yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait bir helikopterin teknik arıza nedeniyle Abdurrabu Mansur Hadi güçlerinin kontrolündeki bir yere mecburi iniş yaptığını ve mürettebatın hafif yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT