1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Yemen Yararına Kermes, Suriye İçin Un Yardımı
Yemen Yararına Kermes, Suriye İçin Un Yardımı

Yemen Yararına Kermes, Suriye İçin Un Yardımı

Diyarbakır’da faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Erdem Vakfı ile Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yemen’de yaşanan açlık, yoksulluk, ölüm ve insanlık dramına düzenlediği yardım kermesiyle ses verdi.

04 Ocak 2019 Cuma 18:00A+A-

Bilgi ve Erdem Vakfı Kadın Kolları Komisyonunun organize ettiği yardım kermesi Özgür-Der Selahaddini Eyyubi Salonunda cuma namazı çıkışında gerçekleştirildi. Bir günlük planlanan kermese yoğun ilgi gösterildi. Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ile Bilgi ve Erdem Vakfı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen kermesten toplanan yardım açlıktan ölümlerin olduğu Yemen’e gönderilecek. Yardım çalışmalarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi ve Erdem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaoğlu, kermesin yoğun ilgiyle karşılanmasından Müslümanların yaşanan dramlara olan duyarlılıklarının devam ettiğinin resmi olarak baktıklarını, bunun sevindirici olduğunu söyledi. Karaoğlu, Yemen’e yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

SURİYE’DE UN DAĞITILDI

Öte yandan daha önce Suriye için başlatılan un yardım kampanyasında toplanan unlar da dağıtıldı. Suriye’de önceki aylarda un ihtiyacı olduğu ve insanların temel ihtiyacı olan ekmeğin acilen ulaştırılması gerektiği belirlenmişti. Bu ihtiyaca binaen toplanan unlar yerinde tespit ve görevlendirmelerle, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Suriye’ye yönelik yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaoğlu, Suriye’ye yönelik yardımlarının devam ettiğini, son olarak un tırları gönderdiklerini ve yardımların devam edeceğini vurguladı.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Yavuz Karaoğlu, Yemen ve Suriye’deki trajediye dikkat çekerek duyarlılık çağrısında bulundu. Ümmet coğrafyasında yaşanan acıların, yıkımların, yoklukların, trajedilerin, hastalık ve açlıktan ölümlerin maalesef sıradanlaştığına dikkat çeken Karaoğlu, bizler sıcak evlerimizde yaşarken yanı başımızda açlıktan, hastalıktan, savaştan kardeşlerimizin öldüğüne;  özellikle Yemen’de savaşın sonuçlarının korkunç yüzünü gösterdiğine; açlıktan ve hastalıktan ölümlerin olduğunu dikkat çekti. Yanı sıra Suriye’deki dramın devam ettiğini anımsatan Karaoğlu, bütün bunlarla beraber Gazze’nin-Filistin’in de unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Yemen yararına düzenledikleri kermesin bir günlük planlanmasına rağmen yoğun fedakarlıkla karşılandığı bilgisini paylaşan Karaoğlu, teveccühe ve duyarlılığa teşekkür ederek, Yemen için daha fazla duyarlılık, yanı sıra Suriye ve Filistin’deki kardeşlerimize de yüreğimizde daha fazla yer açma çağrısında bulundu.

dyb-1-001.jpg

dyb-2-001.jpg

dyb-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum