1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yebrud'da Şiddetli Çatışmalar
Yebrud'da Şiddetli Çatışmalar

Yebrud'da Şiddetli Çatışmalar

Suriye’de muhalifler ile Hizbullah destekli rejim güçleri arasındaki çatışmalar Şam'ı kuzey bölgelerine bağlayan stratejik uluslararası karayolu üzerinde bulunan Yebrud kentinde yoğunlaştı.

25 Şubat 2014 Salı 14:04A+A-

Bölgedeki Al Jazeera kaynaklarının aktardığına göre Pazartesi günü aralarında rejim güçleri ve Hizbullah üyelerinin bulunduğu 15 kişi düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nin aktardığına göre rejim güçleri Şam’ın 80 km kuzeyinde bulunan Yebrud kentini direnişçilerin elinden almak için Çarşamba günü başlattığı saldırıya devam ediyor.

Bölgeye Şam'dan çok sayıda takviye asker ve mühimmat sevk edildi. Savaş uçakları aralıksız muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombalıyor. İki ay önce Yebrud’un yakınına konuşlanan Hizbullah üyeleri de saldırıya destek veriyor. Yebrud Şam'ı kuzey bölgelerine bağlayan stratejik uluslararası karayolu üzerinde bulunuyor.

Kalamun’unun kırsalında bulunan Deyr Atiye kasabasına da muhalifler operasyon düzenledi. Kasaba, bitişiğindeki Nebuk ile birlikte geçtiğimiz yıl rejim tarafının kontrolüne geçmişti. Muhaliflerin aktardığına göre kasabaların çevresinde çatışmalar devam ediyor.

Diğer bölgeler

Suriye Devrim Genel Konseyi Kuneytıra kentinde bulunan Suriye ordusunun 61. Taburuna bağlı birliğe saldırı düzenlendiğini duyurdu. Konsey, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin buradaki birçok askeri kontrol noktasını ele geçirdiğini aktardı.

Ayrıca rejim güçlerinin geri çekilirken arkalarında bıraktığı çok sayıda askeri malzemenin ÖSO’nun eline geçtiği belirtildi.

Bu arada Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Halep'in Azize köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda 18 rejim askerinin muhalifler tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Gözlemevi, Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam üyelerinin köyün çevresini ele geçirdiğini belirtti. 

Hava saldırıları sürüyor

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi son 24 saate ülke genelinde yaşanan çatışmalarda 91 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Komite ölenler arasında 15 çocuk ve beş kadının olduğunu duyurdu. Özellikle Şam ve Halep kenti kırsalına rejim tarafından düzenlenen hava saldırıları sonucu çok sayıda sivil can kaybı yaşandığı belirtildi.

Ülkede olayların başladığı Mart 2011 tarihinden bugüne yaklaşık 150 bin civarında Suriyeli hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT