1. HABERLER

  2. HABER

  3. YDG-H İsmi Yıprandı, Yola YPS ile Devam!
YDG-H İsmi Yıprandı, Yola YPS ile Devam!

YDG-H İsmi Yıprandı, Yola YPS ile Devam!

PKK’nin il ve ilçelerdeki silahlı yapılanması olan YPG-H’yi lağvettiği ve yerine YPS (Sivil Savunma Birlikleri) isimli bir oluşumu ikame ettiği öğrenildi.

03 Ocak 2016 Pazar 12:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir süredir bölgedeki icraatları yer yer KCK yönetimi ve taban arasında da tartışmalara konu olan YDG-H lağvedilerek yerine YPS ikame edildi.

Kürtçe tam adı "Yekineyên Parastina Sivil" ve Türkçe açılımı "Sivil Savunma Birimleri" olan yeni oluşumda doğrudan Kandil'de yetiştirilmiş dağ militanları ile şehir militanlarının kol kola olduğu iddia ediliyor.

Böylece ismi ve icraatları genel bir rahatsızlığa konu olan ve artık yıpranan YDG-H'nin şimdi YPS adı altında yeniden yapılandırıldığı anlaşılıyor. Örgüt bir süre önce yeni yapılanmaların sinyalini vermişti. Bu gelişme de söz konusu açıklamarı teyit ediyor.
 
YENİ YAPILANMA TALİMATI DOĞRUDAN KANDİL'DEN

Terörle mücadele kapsamında il ve ilçelere kurulan hendeklere düzenlenen operasyonlarla köşeye sıkışan PKK, yeni bir yapılanmaya gitti. Emniyet birimlerinin hazırladığı istihbarat raporuna göre Kandil’de alınan son kararla örgüt, il ve ilçelerdeki silahlı yapılanması olan YPG-H’yi lağvetti. Kandil’de yetiştirilen kırsal ekip ile şehir çatışmalarında yer alan militanlar tek çatı altında topladı. Bu yapılanmaya ise YPS (Yekineyên Parastina Sivil-Sivil Savunma Birliği) adı verildi.
 
YENİ YAPILANMADA ÇOCUKLAR DA VAR

 Vatan'ın haberine göre 15 kişiden oluşan YPS timlerinin arasında istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmaya göre kırsaldan gelen militanlar dışında kadınlar ve 18 yaşından küçük çocuklar da yer alıyor. YPS'liler Şırnak’ın İdil ilçesinde silahlı tören yaptı. Örgütün yayın organı da sosyal medyadan fotoğraflarını yayınladı.

İşte o fotoğraflardan bir örnek:

yps1.jpg

Daha Önce Nusaybin’de de Kurulmuştu

YPS adı, daha önce hendek ve barikat siyasetinin uygulamaya konduğu Mardin’in Nusaybin ilçesinde de duyulmuştu.

26 Aralık 2015’te Nusaybin'de YDG-H’liler bir törenle “YPS Nusaybin”in kuruluşunu ilan etmişlerdi. Törenle gerçekleşen ilana, çok sayıda YDG-H/YPS üyesi katılmış ve PKK basınından DİHA da bu törene yazılı ve görsel olarak yer vermişti.

Önümüzdeki günlerde Hendek ve barikat siyasetinin icra edildiği bölgelerde bu tarz törensel kuruluş haberlerinin artması sürpriz olmayacaktır.

YPS-Nusaybin biriminin kuruluşundan bir kare:

ypsnusaybin.jpg

HABERE YORUM KAT