1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yayladağı'nda Askeri Mihraç Ural'ın Ekibi mi Katletti?
Yayladağı'nda Askeri Mihraç Ural'ın Ekibi mi Katletti?

Yayladağı'nda Askeri Mihraç Ural'ın Ekibi mi Katletti?

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde sınır bölgesinden Türkiye’ye kaçak yollarla geçmeye çalışan 3 THKP-C üyesi yakalandı, bir diğeri ise kaçtı.

16 Şubat 2016 Salı 15:23A+A-

Medyatimes'ın haberi:

Hatay’ın Yayladağı ilçesinin Güveççi köyünün sınır bölgesinde Türkiye’ye kaçak yollarla geçmeye çalışan 3 DHKP-C üyesi yakalandı, bir diğeri ise kaçtı.

Kaçan 4. şahsın peşine düşen Türk askeri, DHKP-C üyesi tarafından vahşice katledildi.

Suriye’de büyük oranda kendi bünyesinde militan barından, Hatay nüfusuna kayıtlı terör örgütü eski Acilciler grubunun lideri Mihraç Ural komutasında “Mukaveme Suriye” çetesi, her türlü silah ve eleman transferi için kaçak yollarla burayı kullandığı bilinmekte.

Suriye’de 2 binden fazla militanı savaşan DHKP-C, sınırdan kaçak yollarla girerek Türkiye’de eylem gerçekleştirmekte. Bunu yıllardır Yayladağı kaymakamı ve Hatay valisi bilgilendirildiği halde, yetkililer herhangi bir girişim gerçekleştirmedi
Terör ve istihbarat birimleri, terörist Mihraç Ural ve ekibinin her zaman kullandığı noktanın, sınır köyleri Çandır ve Güveççi yolu olduğu, sınırı geçen militanların Suriye’de Mihraç Ural çetesinden eğitim aldıkları bilinmekte.

Daha önce de Suriye'de Muhalifler tarafından vurulan Mihraç Ural'ın sağ kolu 'Şerif' kod adlı Beşir Kanmaz'ın oğlu Münir Sahilli, aynı yolu kullanarak kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapmış ve Hatay'da Defne hastanesinde yakalanmıştı.

2015 Aralık ayında, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin sınırın sıfır noktasındaki Çamlıtepe Karakolu bölgesine, Suriye tarafından Mihraç Ural'ın ve çetesinin olduğu Keseb bölgesinden makineli tüfeklerle 20 el ateş açılmış, angajman kuralları gereği askerler misliyle karşılık vermişti.

 

HABERE YORUM KAT