1. HABERLER

  2. HABER

  3. YAŞ'zedeler Hak Arayışı İçinde
YAŞzedeler Hak Arayışı İçinde

YAŞ'zedeler Hak Arayışı İçinde

Referandumla YAŞ kararlarının yargıya açılması üzerine ASDER, ‘irtica’ yaftasıyla ordudan atılan YAŞ’zede komutanlara hukuki yardım sağlama kararı adlı.

16 Ekim 2010 Cumartesi 11:03A+A-

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Merkezi bünyesinde, anayasa referandumundan sonra izlenecek hukuki yol ve prosedürle ilgili olarak bir hukuk komisyonu oluşturuldu. 4 hukukçu ile anlaşan ASDER, çalışmalar için düğmeye bastı. 

Hukuka aykırılığı tescil edilmiş ayırma işlemlerinin bütün hukuki sonuçlarıyla ortadan kaldırılması ve her türlü zararın tazmini talepli idari başvuru dilekçesi hazırlanıp, dilekçelerin ilgili bakanlıklara gönderilmeye başlandığı belirlendi.

ASDER, Anayasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği 23 Eylül 2010'dan başlayarak 60 gün içinde AYM nezdinde açılması gereken iptal davası dilekçelerini, subay ve astsubaylar için ayrı ayrı hazırladı. Ayrıca davanın nasıl açılacağına dair ayrıntılı bilgi notu da en geç 20 Ekim tarihine kadar sitede yayınlanacak. YAŞ'zedeler, ASDER'in internet sitesinden konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabilecekler.

ANKARA VE İSTANBUL'DA HUKUK MASASI OLUŞTURULDU

Derneğin hukukçu çalışanları, tüm hukuki girişimlerde süreç sonuna kadar her türlü hukuki danışmanlık hizmetini devam ettirecekler.  Dernek tarafından başlatılan bu hukuki süreçte, normal şartlarda bir avukatla davaların açılıp yürütülmesinde, asgari 2500 TL gibi bir bedele ihtiyaç olacağı için, bu paranın ödenmesinde zorluk çıkabileceği düşünülerek İstanbul ve Ankara'da hukuk masası oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum