1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yasin Börü İki Yıl Önceki Kurban Bayramı'nda Katledildi!
Yasin Börü İki Yıl Önceki Kurban Bayramı'nda Katledildi!

Yasin Börü İki Yıl Önceki Kurban Bayramı'nda Katledildi!

Diyarbakır’da iki yıl önce Kurban Bayramı’nda et dağıtırken PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş’ın aileleri bayramı buruk geçiriyor.

15 Eylül 2016 Perşembe 16:32A+A-

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken 6-7 Ekim 2014’de PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş’ın aileleri bayramı buruk geçiriyor.

“15 Temmuz’da Yasin’i Hatırladım”

Yasin Börü’nün amcası Mustafa Börü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yasin ve arkadaşlarının acısının unutulmadığını ve unutulmayacağını söyledi.

Yasin ve arkadaşlarının ümmetin mazlumları olarak canlarını feda ettiklerini belirten Börü, “15 Temmuz darbe olaylarında Yasin’i hatırladım. Şehit Yasin ne kadar masum ve iman sahibi ise 15 Temmuz şehitlerinin de Yasin’den hiçbir farkları yoktur. Onlar da bana Yasin’i hatırlattılar.” dedi.

yasin_boru_.jpg

“Onlar Taşlasa Bile Yoksullara Et Vereceğiz”

Börü, oğlunun olay öncesi Yasin’e et dağıtırken PKK yandaşlarının onları taşlayabileceğini hatırlatması üzerine Yasin'in ona “Onlar taşlasa bile yoksullara et vereceğiz.” yanıtını verdiğini aktardı.

Her bayram Yasin’i tekrar hatırladıklarını dile getiren amca Börü, “HDP, yandaşı PKK ve ona da ortak olan FETÖ’cüler hezimet içerisindedir. Onların (Yasin Börü ve arkadaşlarının) katillerine gelince, her gün ölüyorlar.” diye konuştu.

mehmet_ve_hasan_gokgoz.jpg

“Fakirlere Et Götürdüğü İçin Öldürüldü”

Her bayramda oğlu Hasan Gökgöz’ün gelip ellerini öpeceğine dâir umut taşıdıklarını belirten baba Mehmet Gökgöz ise aradan geçen süreye rağmen acılarının tazeliğini koruduğunu söyledi.

Gökgöz, “Aradan iki yıl geçmesine rağmen sanki dün vefat etti, bugün de sanki mezarına gelmişiz. Mezarlığa gelince sabrımız geliyor, gelince de sanki oğlum benimle konuşuyor gibi oluyorum. Allah'ın bizlere sabır vermesiyle ayakta kalıyoruz. Biz biliyoruz ki çocuğumuz fakirlere et götürmek için öldürüldü.” diye konuştu.

“İçim Parçalanıyor”

Hasan Gökgöz’ün annesi Mehtap Gökgöz PKK’lıların oğlunun cesedini parçaladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Ceketinin cebinde bir şeker vardı, o şekeri de hâlen saklıyorum. Ceketini de şekerini de ölene kadar saklayacağım. Oğlumun acısı yüreğimizden hiç çıkmayacak. Ne zaman oğlumun mezarına gelsem içim parçalanıyor.”

“Azmettiricileri Tutuklanmadan Acılarımız Dinmeyecek”

Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak da azmettiriciler tutuklanmadığı müddetçe acılarının hiçbir zaman dinmeyeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum