1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasakçıdan Hesap Sorulsun!
Yasakçıdan Hesap Sorulsun!

Yasakçıdan Hesap Sorulsun!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın ÖSYM tarafından yapılan bütün imtihanlara başörtülülerin girebileceği yönündeki talimatına rağmen dün gerçekleştirilen KPSS’de bazı yasakçı gözetmenler başörtülülü adayları engelledi.

29 Kasım 2010 Pazartesi 00:43A+A-

Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda başörtülü KPSS adaylarının başları açtırıldı. Başı zorla açılan KPSS adayı Nurhan İpek, Akit'e yaptığı açıklamada, "Çok kötü oldum. Bu, imtihanımı da olumsuz etkiledi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın beni mağdur edenler hakkında işlem yapmasını istiyorum" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce bundan sonra yapılacak imtihanlara başörtüsü ile girilebileceğini bildirmesinin ardından dün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı yasakçılar işgüzarlık yaptı.

Büyük umutlarla hazırlandığı KPSS'ye girmek için Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu'na giden Nurhan İpek, kapıda yasakçı zihniyet ile karşılaştı. Okul Müdürü Muhterem Öner'in talimatıyla kapıda başörtülerinin açtırıldığını söyleyen Nurhan İpek, "Bizden önce içeri girenler vardı. Bu arkadaşlar başörtülü olduğu için geri döndü. O sırada biz de gittik sormaya. Okul Müdürü Muhterem Öner bize 'Yönetmelik, karar var' dedi. Polislere 'Direnseler de uğraşmayın, sınava almayın' talimatı vermiş Okul Müdürü. Kapıdaki görevliler Müdür Bey'in emriyle başlarımızı açtırdıklarını söylediler. Bizi özel bir odaya aldılar. Başımızı açtırdılar. Ben sınıfta açmak istediğimi söyledim, izin vermediler" dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜN İŞGÜZAR TAVRI

Sabah rahat bir şekilde evden çıktığını ancak başına gelen bu üzücü olay ile imtihanın da kötü geçtiğini anlatan mağdur öğrenci İpek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben 1. katta D8 salonunda sınava girdim. Okula gayet rahat bir şekilde gitmiştim. Başörtülü içeri gireceğimi sanıyordum. Oraya gidince böyle bir sorunla karşılaştım. Çok kötü oldum. Bu, sınavımı da olumsuz etkili. O olay sınav boyunca aklımdan çıkmadı. Gerekli kurumlar umarım yaşadığımız bu olayla ilgilenir. Bu konular gündeme gelmeli. Bize 'Yönetmelik var' dediler ama yasağın da kalktığını biliyoruz. Başörtüsü sorunu yok, bildiğimiz bu. Okulda özellikle müdürler daha dikkatli olmalı. Çoğu arkadaşım ve kardeşim başörtülü girdi. Ben mağdur oldum. Bu sorunlar genelde okul müdürlerinden kaynaklanıyor."

Yeni Akit'in ulaştığı Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Öner, başörtülüleri almadığını doğruladı. Elindeki yönergeye göre başörtülüleri almasının mümkün olmadığını iddia eden Müdür, "Bütün Türkiye'de örtülü adaylar giriyor. Sizin yönerge başka yerden mi geliyor?" sorumuza cevap vermekte zorlandı. Olayı büyütmememizi isteyen ve yasadışı bir şey yapmadıklarını iddia eden Müdür Öner hakkında İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız inceleme başlattı.

EMRE ÇAKIR / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT