1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yargıtay’ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu
Yargıtay’ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu

Yargıtay’ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu

37 tur süren Yargıtay Başkanlığı seçimini 193 oyla Ömer Kerkez kazandı. Geçtiğimiz hafta diğer aday Muhsin Şentürk, Akarca lehine çekildiği iddia edilmişti. Ancak, Şentürk'ün oylarının da son turda Kerkez'e gittiği görüldü.

14 Mayıs 2024 Salı 23:09A+A-

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oy alarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi. Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine yapılan seçimde, 25 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen 37. tur oylamada Kerkez, rakibi Mehmet Akarca'yı geride bırakarak 324 katılımcının oylarından çoğunluğu alarak başkan seçildi. Akarca ise 103 oy aldı. 8 oy boş çıkarken, 20 oy geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Kerkez, üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlayarak 4 yıllığına Yargıtay Başkanlığı görevine seçildi.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez, 1966 yılında Antakya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Trabzon'da vatani görevini tamamladı.

Mesleğe Hatay hakim/savcı adayı olarak başlayan Kerkez, pek çok il ve ilçede önemli görevlerde bulundu. Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet Savcılığı görevlerini yürüttü. Kerkez, 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi ve 14 Mayıs 2024'te yapılan oylamada ise Yargıtay Başkanlığını kazandı.

ÖMER KERKEZ'İN MESLEKİ GEÇMİŞİ

Hatay Hakim/Savcı Adayı

Elbistan Cumhuriyet Savcısı

Kozluk Cumhuriyet Savcısı

Erzin Cumhuriyet Savcısı

2017 - Yargıtay Üyeliği

14 Mayıs 2024 - Yargıtay Başkanlığı

Evli ve 3 çocuk babası olan Ömer Kerkez, halen Yargıtay Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

Kaynak: AA, Karar

HABERE YORUM KAT