1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay’ı Sabunla Yıkadı
Yargıtay’ı Sabunla Yıkadı

Yargıtay’ı Sabunla Yıkadı

Yargıtay önünde ilginç bir eylem gerçekleştiren Çevik, yanında getirdiği temizlik malzemeleri ile Yargıtay’ın kirlendiğini iddia edip bina önünde temizlik yaptı.

12 Kasım 2010 Cuma 16:41A+A-

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Yargıtay'ın, sağlığını gerekçe göstererek hiç cezaevine girmeyen Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı tahliye etmedikleri gerekçesiyle 9 hakime verdiği tazminat cezasını protesto etti. Çevik, kararı veren Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

"YARGITAY YARGIYI KİRLEDİ"

Yargıtay önünde ilginç bir eylem gerçekleştiren Çevik, yanında getirdiği temizlik malzemeleri ile Yargıtay'ın kirlendiğini iddia edip bina önünde temizlik yaptı. Çevik, Yargıtay binası önüne elinde, vileda, tuz ruhu ve çamaşır suyu ile geldi. Yargıtay'ın temizliğe ihtiyacı olduğunu savunan Çevik, binanın girişini tuz ruhu ve çamaşır suyu dökerek temizledi.

"YÜCE DİVAN'DA YARGILANSINLAR"

Ayrıca Çevik, tedbir talepli suç duyurusu dilekçesini Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu'na teslim etti. Çevik, dilekçesinde şüpheliler Yargıtay 4. ve 11. Daire Üyeleri, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Üyeleri ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Üyeleri'nin yargılanmasını istedi. Çevik, dilekçesinde, Anayasanın 148. maddesine göre Yargıtay Üyelerinin Yüce Divan'da yargılanmasını ve söz konusu üyelerin tedbiren açığa alınmalarını istedi.

"SUÇLARI GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK"

Dilekçede şüphelilerin suçları arasında şunlar sıralandı: "Mahkemelerin bağımsızlığı ve hakim teminatını ihlal, yürüyen davaya müdahale, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs edenlere yardım ve yataklık, yargılama faaliyetlerini engellemek, adil yargılamayı etkilemek, görevi ihmal ve görevi alenen kötüye kullanmak."

"HABERAL'A AYRICALIK AYRIMCILIKTIR"

Çevik dilekçesinde Haberal'ı tahliye etmeyen hakimleri cezalandıran Yargıtay üyelerinin "nefretle" karar verdiğini vurguladı. Yüksek yargının süratle irtifa kaybetmeye devam ettiğini belirten Çevik, dilekçesinde, "Yargıtay'da 3 yıldır bekleyen dosyalar olmasına rağmen Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'a ayrıcalık ayrımcılıktır. Hâkim bağımsızlığı ve teminatı, Yargıtay'ın gölgesi altında eziliyor" ifadelerini kullandı.

Haberal ve Cihaner'in yargılanma sürecini protesto eden Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Yargıtay'ın kirlendiğini belirterek, binanın girişini, yanında getirdiği vileda, tuz ruhu ve çamaşır suyu ile temizledi.

HASAN TOSUN / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

2 Yorum