1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay'dan Ogün Samast'a Ret
Yargıtaydan Ogün Samasta Ret

Yargıtay'dan Ogün Samast'a Ret

Hrant Dink'i öldürmekten yargılanan ve cezaevinde bulunan Ogün Samast'ın tahliye talebi reddedildi.

23 Ocak 2012 Pazartesi 16:24A+A-

"Tasarlayarak Dink'i öldürmek" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından hapis cezasına çarptırılan Samast'ın tahliye talebi reddedildi.

Erhan Tuncel'in Hrant Dink cinayeti ile ilgili tahliye edilmesinin ardından gözler Dink'in katili Ogün Samast'a çevrilmişti. Ancak, Samast'ın tahliye talebi Yargıtay'dan döndü. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Samast'ın tahliye istemini reddetti.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak görülen davada sanıkların 'örgüt' olmadığına karar vermişti.

Bu kararın ardından Dink davası sanıklarından Erhan Tuncel tahliye oldu. Tuncel'in tahliyesi kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

Verilen tahliye kararının ardından Ogün Samast'ın avukatı da müvekkilinin tahliyesi için Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne dilekçe sundu.

Avukat Yıldırım dilekçesinde, diğer sanıkların örgüt suçundan beraat ettiklerini ve müvekkilinin, adli suçlar için olan 5 yıllık azami tutukluluk süresini doldurduğunu öne sürdü. Ancak Yargıtay, bu gerekçeyi kabul etmedi.

1. Ceza Dairesi ''tasarlayarak Hrant Dink'i öldürmek'' ve ''ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın tahliye talebini reddetti.

Yargıtay, 20 Ocak 2007'de başlayan tutukluluk süresinin değerlendirilmesinde, yerel mahkemenin 25 Temmuz 2011'de verdiği kararı esas aldı.

Samast'ın tutuklu yargılanma süresinin 4 yıl 6 ay 5 gün olduğunu ve bu sürenin makul süre sınırını aşmadığını gerekçe gösteren mahkeme, tahliye talebini reddetti.

 

HABERE YORUM KAT