1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yargıtay 9. Dairesine Ergenekon Soruşturması
Yargıtay 9. Dairesine Ergenekon Soruşturması

Yargıtay 9. Dairesine Ergenekon Soruşturması

HSYK, Ergenekon sanıklarından Dursun Çiçek'in şikayetleri üzerine Yargıtay 9. Daire üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 11:26A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), emekli Albay Dursun Çiçek'in şikâyeti üzerine eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin hâkimleri hakkında soruşturma başlattı.

Sabah'ın haberine göre HSYK Başmüfettişi Mithat İnce'ye, önceki gün müşteki olarak ifade veren Dursun Çiçek, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, üyeler Hamza Yaman, Ahmet Toker, Fikriye Şentürk, Abdurrahman Kavun, Balyoz davasına bakan eski özel yetkili İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, üye hâkimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, eski özel yetkili Erzurum Savcısı Osman Şanal ve Ergenekon davasında gizli tanık olan eski İliç Savcısı B.B.'den şikâyetçi oldu.

Çiçek, "Osman Şanal ifademe dahi başvurmadan beni cuntacı, darbeci ve Ergenekon terör örgütü yöneticisi diye suçlamak suretiyle dava açmıştır. Ayrıca eski İliç Savcısı olan gizli tanık Efe ile Erzincan'da esnaflık yapan gizli tanık Munzur'u baskı ve şantajla iftira içerikli beyanlarda bulunmaya zorlamıştır. Kolluk kuvvetlerine de baskı yapıp, adı Dursun Çiçek olan inşaat mühendisinin otel kayıtlarını soruşturma dosyasına girmesini sağlayarak hakkımda şüphe yaratmıştır. Kumpas sürecini başlatan kişi Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'dır" dedi.

Aynı örgütün daha sonra siyasi iktidarı devirmeye teşebbüs ettiğini belirten Çiçek, şikâyetçi olduğu Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nin eski üyeleri ile özel yetkili hâkim ve savcıların "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "iftira", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanmasını istedi. HSYK başmüfettişi de hâkim ve savcılarla ilgili inceleme başlattı. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'da dairelerin görev alanlarında yapılan değişiklikle 9. Daire'nden terör ve örgüt dosyalarına bakma yetkisi alınmıştı.

HABERE YORUM KAT