1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yardım Gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk 2 Yıldan Fazladır BAE’de Esir Tutuluyor
Yardım Gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk 2 Yıldan Fazladır BAE’de Esir Tutuluyor

Yardım Gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk 2 Yıldan Fazladır BAE’de Esir Tutuluyor

​​​​​​​Yaklaşık 27 ay önce gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) teröre yardım suçlamasıyla tutuklanan yardım gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk, bulunduğu cezaevinde koronavirüs (Covid-19) tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

05 Haziran 2020 Cuma 20:49A+A-

Yahya Fırat / Haksöz Haber

Gıda fuarına katılmak için gittiği BAE’de Suriyeli mazlumlara yardım ettiği için teröre yardım etmekle suçlanan Mehmet Ali Öztürk, 2 yıldan fazladır Abu Dabi’de bir cezaevinde tutuluyor.

Gazeteci Ragıp Soylu, Middle East Eye’deki yazısında, Öztürk’ün sözde Suriye’deki radikal terör gruplarına yardım yaptığı gerekçesiyle BAE yönetimi tarafından alıkonulduğunu belirtti. Soylu, Ankara’nın Öztürk’ün durumundan haberdar olduğunu ve BAE’yi esir diplomasisi yapan mafya devleti olarak tanımladığını ifade etti.

Öztürk’ün Suriye’deki yaptığı yardımlardan dolayı BAE yönetimince esir tutulduğunu aktaran Soylu, davanın tamamen siyasi olduğunu kaydetti.

Öztürk’ün avukatı Mete Gencer BAE’nin iddialarına ilişkin, “Terör yardım yaptığı iddiaları çok saçma. O sadece bir yardım gönüllüsüydü ve masum insanlara yardım ediyordu.” açıklamasını yaptı.

Mehmet Ali Öztürk’ün ailesi, Öztürk’ün kaldığı hapishanede çok sayıda koronavirüs vakasının tespit edildiğini, Öztürk’ün hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

Gazeteci-Yazar Adem Özköse ise Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Ali Öztürk’ün cezaevinde kaldığı blokta 77 kişiye yapılan koronavirüs testi sonucu 31 kişinin testi pozitif çıkmış. Türkiye, Mehmet Ali Öztürk için bugün harekete geçmeyecek de ne zaman geçecek? Öztürk’ün hayatından endişeliyiz.”

yxc1.jpg

yxc2.jpg

Mehmet Ali Öztürk'ün avukatı Mete Gençer'in Ardan Zentürk'e açıklamaları 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT