1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Yaralı Hacı Adayları Türkiye'de
Yaralı Hacı Adayları Türkiye'de

Yaralı Hacı Adayları Türkiye'de

Aralarında Mekke'de vinç kazası ile Mina'daki izdihamda yaralanan Türkiyeli hacıların da olduğu 24 hasta ve yaralı, Genelkurmay Başkanlığı'na ait nakliye uçağıyla Ankara'ya getirildi.

28 Eylül 2015 Pazartesi 12:49A+A-

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde yaşanan vinç kazası ile Mina Bölgesi'nde meydana gelen izdihamda yaralanan Türkiyeli hacılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda kurulan bir ekiple Türkiye'ye getirildi.

Aralarında hac sırasında hastalananların da bulunduğu toplam 24 kişi, Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir nakliye uçağı ile saat 08.30'da Ankara'daki Etimesgut Havaalanı'na iniş yaptı. Uçakta 12 kişilik bir sağlık ekibi de hazır bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında: “Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Muzaffer Akkoca'nın başkanlığında, 24 hasta/yaralının ülkemize nakledilmesi için 1 genel cerrahi uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 1 anestezi ve reanimasyon uzmanı, 2 pratisyen hekim, 3 sağlık memuru ve 3 hemşireden oluşan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) nakil hazırlıklarını tamamlamıştır.” denildi.

UMKE’nin hastaları nakledeceği C-130 tipi askerî uçağın ambulans uçak olarak hazır hâle getirilmesi için gerekli tıbbî cihaz, tıbbî malzeme ve yeteri miktarda yiyecek, içecek ile battaniye ihtiyacının da karşılandığı belirtildi.

12 kişilik ekip pazar günü Ankara Etimesgut Askerî Havaalanı’ndan kalktı ve Suudi Arabistan Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na indi. Sağlık ekibi yaralıları aldıktan sonra da Ankara'ya yola çıkıldı. Yaralılar Ankara'daki çeşitli hastanelere nakledilecek.

Türkiyeli hacı adaylarından 8'i Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, 8'i Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, 1'i Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, 1 'i Ankara EAH, 3'ü Dışkapı EAH, 1'i Numune EAH, 1'i Sanatoryum Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne, 1'i Keçiören EAH, 1'i de Gazi Devlet Hastanesi’ne sevk edilecek.

Tedavileri bölgedeki hastanelerde devam eden yaralı hacı adaylarının sağlık durumları Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda takip ediliyor. Bakanlık, ihtiyaç olursa yeni planlama yapacak.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT