1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yaralı Filistinli’yi Öldüren İsrail Askerine Destek!
Yaralı Filistinli’yi Öldüren İsrail Askerine Destek!

Yaralı Filistinli’yi Öldüren İsrail Askerine Destek!

Telaviv’de düzenlenen eylemde binlerce İsrailli yaralı Filistinli’yi öldüren İsrailli askerin yargılanacak olmasını protesto etti!

20 Nisan 2016 Çarşamba 19:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Telaviv’in Rabin Meydanında toplanan 2.000’den fazla İsrailli gösterici 24 Mart’ta el-Halil’de Abdul Fettah eş-Şerif isimli yaralı Filistinli eylemciyi ateş ederek öldüren İsrail ordusuna mensup Çavuş Elor Azaria’nın yargılanmasını protesto etti.

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B’tselem tarafından yayınlanan görüntüde Şerif’in yaralı halde yerde yattığı sırada İsrailli asker tarafından başına ateş edilerek öldürüldüğü görüntülenmiş ve bu cinayet uluslararası medyada gündem olmuştu.

Görüntülerin yayınlanması üzerine İsrail kabinesinde de tartışmalar yaşanmış ve sonuçta 19 yaşındaki çavuş Azaria’nın askeri mahkemede yargılanmasına karar verilmişti. Yargılamaya onay veren  Savunma Bakanı Moşe Yalon da eylemcilerin hedefindeydi.

Anketler İsraillilerin sadece % 20’sinin Azaria’nın yargılanması gerektiğini düşündüğünü, % 57’sinin ise askerin tutuklanmasına karşı çıktığını göstermekte.

Siyaset, medya ve sanat dünyasından pek çok ismin de katıldığı ve çok yoğun biçimde İsrail bayraklarının taşındığı eylemde “İsrail halkı senin arkanda”, “hepsini öldürün” gibi dövizler de taşındı.

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana çoğu eylemci olmakla suçlanan 200’den fazla Filistinli öldürülürken, bıçakla ya da araçların İsrailliler üzerine sürülmesiyle gerçekleştirilen eylemler neticesinde 30’dan fala İsrailli öldürüldü. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT