1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Yapay zekanın öncüsü: Küresel ısınmadan daha büyük tehdit
Yapay zekanın öncüsü: Küresel ısınmadan daha büyük tehdit

Yapay zekanın öncüsü: Küresel ısınmadan daha büyük tehdit

Son dönemde gündemden düşmeyen yapay zekanın öncülerinden Geoffrey Hinton, revaçta olan teknolojinin tehlikesine dikkat çekerek yapay zekanın insanlık için iklim değişikliğinden "daha büyük" bir tehdit oluşturabileceğini belirtti.

06 Mayıs 2023 Cumartesi 16:56A+A-

Yaygın olarak ‘yapay zekanın babası’ olarak bilinen Geoffrey Hinton, “yapay zeka hakkında daha rahat konuşabilmek için” Google’dan istifasının ardından tedirgin edici açıklamalarına devam ediyor. Hinton, "İklim değişikliğini değersizleştirmek istemem. 'İklim değişikliği konusunda endişelenmemelisin' demek istemem. Bu da büyük bir risk ama bence yapay zeka daha acil hale gelebilir" dedi.

‘YAPAY ZEKA KARŞISINDA NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ’

Hinton, "İklim değişikliği söz konusu olduğunda yapmanız gerekenleri önermek çok kolay: karbon salınımını azaltmak. Bunu yaparsanız, eninde sonunda her şey yoluna girecek ama yapay zeka için ne yapmanız gerektiği hiç de net değil" şeklinde ekledi.

Microsoft destekli OpenAI, kasım ayında yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi kamuoyuna sunduğunda teknolojik yarışta ilk adımı attı. Google’dan Elon Musk’a kadar birçok şirket ve kişi yapay zekayla ilgili yeni çalışmalar geliştireceğini duyururken, ChatGPT, kısa sürede tarihin en hızlı büyüyen uygulaması oldu ve iki ayda aylık 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

‘VAROLUŞSAL RİSK’

Nisan ayında, teknoloji sektöründe önde gelen birçok isim, yapay zekanın geliştirilmesinde altı aylık bir duraklama çağrısı yaparken, makinelerin insanlardan daha fazla zeka elde etmesi ve gezegenin kontrolünü ele geçirmesi durumunda yapay zekanın oluşturacağı olası tehditle ilgili endişelerini açıkça savunan kişi sayısı giderek artıyor.

Hinton, "Yapay zekanın varoluşsal bir risk olduğunu düşünen taraftayım ve bu, şu anda çok sıkı çalışmamız ve bu konuda ne yapabileceğimizi bulmak için çok fazla kaynak harcamamız gerekiyor" dedi.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

3 Yorum