1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yanlış Tedaviye Ölüme Sebebiyet Verince…
Yanlış Tedaviye Ölüme Sebebiyet Verince…

Yanlış Tedaviye Ölüme Sebebiyet Verince…

3.5 yaşındaki çocuğa, muayene etmeden 3 doz narkoz verdiği iddia edilen profesör, 'şikâyet etmeyin' diye yalvardı!..

14 Kasım 2013 Perşembe 12:18A+A-

TGRT HABER TV muhabiri Merve Yakan dün Türkiye'nin ünlü profesörlerinden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in sebep olduğu trajediyi ve inanılmaz sağlık skandalını ortaya çıkardı.

Türkiye gazetesinde yayınlanan M. Sırrı Önür'ün haberine göre çocuk nörolojisi konusunda uzman isimlerden sayılan Sabiha Paktuna Keskin'in; baba İlhan, anne Çiçek Kaba'nın 'konuşma bozukluğu' sebebiyle kendisine getirdiği 3.5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

3.5 yaşındaki çocuğa 3 doz narkoz vererek ölümüne yol açtığı ileri sürülen Keskin, şikayet etmemeleri için ailenin Şirinevler'deki evine giderek yalvardı.

Baba İlhan Kaba, olayı şöyle anlattı:

“Uzun süredir 'konuşma bozukluğu' olan çocuğumun tedavisini yaptırmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada 'Yüzde 40 kişilik bozukluğu' teşhisi konularak EEG testlerinin yapılmasının ardından tedaviye başlanabilir denildi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yiğit Cem'i, Eyüp'te bulunan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin Çocuk Sağlığı ve Danışma Merkezi'ne götürmeye karar verdik. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuğu muayene etmeden bir bakışta, 'Yiğit Cem'de hiperaktivite var. Bir de EEG testi yapalım bakalım nasıl sonuç alacağız?' dedi. EEG testi için narkoz yapılması gerektiğini söyledi. Ağızdan bir doz ilaç verdi. Yarım saat sonra çocuk uyumayınca ağızdan bir doz daha ilaç verdi. EEG için çocuğun uyumasının şart olduğunu söyleyerek, makattan çocuğa bir de iğne yaptı. Daha sonra EEG testini yaptı. Testin ardından, 'Merak etmeyin çocuğunuz bugün uyur, yarın kalkar. Uyumasının hiçbir zararı yok. Siz de uykunuzu almış olursunuz' diyerek bizi eve gönderdi. Tabii bu muayeneden 450 lira ücret aldılar. Daha sonra, Şirinevler'deki evimize giderken, kucağımda uyumakta olan çocuğum kusmaya başladı. Eve geldiğimizde, çocuğumuzun renginin değiştiğini fark ettik. Tırnaklarında ve dudaklarında morarma başladı. Panikledik. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada müdahale ettiler. Çocuğumuzun vefat ettiğini, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Sapasağlam çocuğumu öldürüp kucağımıza veren bu profesörden şikayetçiyim.” 

SORUŞTURMA AÇILDI 

Profesör Dr. Sabiha Paktuna Keskin, ailenin evine doktor eşi Tolga Keskin ile gitti. Çift, dakikalarca dil döktü. Ama anne, teklife tepki gösterdi. TGRT Haber TV'nin ekrana getirdiği skandaldan sonra Sağlık Bakanlığı profesör hakkında soruşturma başlattı.


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum