1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yanlış Köprüden Geçtin, 1.000 TL Ceza! 
Yanlış Köprüden Geçtin, 1.000 TL Ceza! 

Yanlış Köprüden Geçtin, 1.000 TL Ceza! 

15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçtikleri için panelvan tipi araçlarına astronomik cezalar kesilen sürücüler bu saçmalığa birilerinin dur demesini bekliyor!

15 Nisan 2019 Pazartesi 14:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul’da zaten trafik keşmekeşinden ötürü bunalmış durumdaki sürücüler bir de mantıksız kimi uygulamalarla boğuşmak durumunda kalıyor. Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’daki köprülerle ilgili karmaşık bir prosedür dayatmakta. Araç tiplerine göre sınırlandırmalar getirilmiş. Buna göre istisnalar haricinde 1. köprüden sadece binek otomobiller geçebiliyor. Ticari ve geniş araçların bir kısmı Fatih Köprüsünden de geçebilirken, ağır tonajlı araçların sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçişine izin verilmekte.

Son yıllarda kullanımı bir hayli artan panelvan tipi araçların 15 Temmuz Köprüsünden geçişleri yasak. Gerekçe olarak ise bu araçların bazısının ruhsatında ‘kamyonet’ yazılmış olması gösteriliyor. Oysa bu araçlar binek otomobil statüsünde araçlar ve insanlar da zaten bu araçları bu amaçla kullanıyor. Ama ne hikmetse dev ölçekli, gayet lüks jeep tipi araçlar 1. köprüyü rahatlıkla kullanabilirken, genelde orta halli insanların tercih ettiği panelvan tipi araçların geçişi yasak!

Üstelik bu yasak hakkında sürücüler net bir biçimde bilgilendirilmediklerinden sayısız sürücü ağır cezalar ödeme durumuyla karşı karşıya. Yılbaşından itibaren kamerayla yazılan cezalar seçim döneminin geçmesiyle birlikte, sahiplerine post yoluyla gönderilmeye başlanmış. Adreslerine gelen ödeme emirleri karşısında pek çok sürücü ne yapacağını bilemez durumda. Her bir geçiş için 1.100 TL. cezaya çarptırılan sürücüler arasında 20 bin, 30 bin TL’lik ceza faturalarıyla karşılaşanlar dahi var. Öyle ki, bazılarına araçlarının değerinden fazla ceza gelmiş halde.  

Tamam, kamyon, tır, otobüs gibi büyük araçların şehir trafiğini daha fazla sıkıntıya sokmamaları için 1. ve 2. köprüden geçmelerinin engellenmesinin gerekliliğini kabul edelim. İyi ama normal otomobillerden ne ağırlık, ne büyüklük anlamında hiçbir farkı olmayan araçlara 1. köprünün yasaklanmasının mantığını nerede aramak lazım? Hele ki neredeyse kamyon boyutlarına varacak kadar iri lüks jeeplerin serbestçe geçmesi sorun teşkil etmezken bu açlara getirilen tahdidi haklı bulmak imkansız.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bu uygulamayla ilgili adaletsizliği gidermesi ve köprüden geçişleri esnasında herhangi bir uyarıyla karşılaşmadıkları halde her bir geçişleri için kendilerine 1.100 TL ceza kesilen sürücülerin maruz kaldıkları sıkıntıya bir çare bulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum