1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yalçınkaya, Halka Rağmen Direnecek!
Yalçınkaya, Halka Rağmen Direnecek!

Yalçınkaya, Halka Rağmen Direnecek!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ‘Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz’ dedi.

14 Eylül 2010 Salı 03:43A+A-

Abdurrahman Yalçınkaya, hayatını kaybeden Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Üyesi Ahmet Uğur Turan için Yargıtay önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin referandum sonuçlarına ilişkin sorularını cevapladı. Yalçınkaya, 'Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz. Bunu engellemek mümkün değildir. Çünkü yargı organı halkın temsilcisidir. Halkı temsilen bu görevini yapmaktadır. Halkımız müsterih olsun. Biz, hukuk devletini gerçekleştireceğiz. Yargıçların bağımsız ve tarafsız olmasını da sağlayacağız' diye konuştu.

Bir gazetecinin referanduma ilişkin 'Bu sonucu bekliyor muydunuz?' sorusuna karşılık Abdurrahman Yalçınkaya, 'Bu konuda düşüncesini açıklamak istemediğini, bunu siyasete girmek olarak değerlendirdiğini' kaydetti.

HABERE YORUM KAT