1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yalan ve İftira Mülteci Düşmanlığının Gözünü Kör Ettiği Ümit Özdağ İçin Vazgeçilmez Bir Alışkanlık Olmuş
Yalan ve İftira Mülteci Düşmanlığının Gözünü Kör Ettiği Ümit Özdağ İçin Vazgeçilmez Bir Alışkanlık Olmuş

Yalan ve İftira Mülteci Düşmanlığının Gözünü Kör Ettiği Ümit Özdağ İçin Vazgeçilmez Bir Alışkanlık Olmuş

Türk ırkçısı, KÖTÜ Parti milletvekili Ümit Özdağ, mülteci karşıtı yalanlarına bugün bir yenisini daha ekledi. Günün sonunda kendisini referans aldığı şahıs gerçeği görüp twitini kaldırdı ama Özdağ’ın yalan üzerine kurduğu paylaşımı hala aktif!

01 Temmuz 2020 Çarşamba 23:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay’da göçmen destek fonlarından yardım almak için sıra bekleyen mültecileri taciz eden bir paylaşımı “Hatay'da bankadan yardım paralarını almak için bekleyen Suriyeliler bir Türk kadını Yallah diye kovuyor.” diyerek retweet eden Özdağ, meselenin ne olduğunu araştırmadan nefret dilini çoğaltmaya devam etti.

Taciz paylaşımını yapan hesabı incelediğimizde kendisini “bir insan(!), son nefesime kadar ülkücü” olarak tanımladığını ve #iyiparti eklentisine sahip olduğu görülüyor. Irkçının şahidi ırkçı olunca ortaya sadece daha fazla ırkçılık çıkıyor ne yazık ki!

Geçimlerini sağlamakta zorlanan insanları videoya alarak taciz eden, insanların onur ve haysiyetlerini zedeleyen ırkçılar, “Yallah!” diye tepki alınca çok üzülmüşler.  Onlardan biri olan DemirtokDmrt mahlaslı Twitter kullanıcısı “Suriyeliler yine banka kuyruğunda. Bir de kadın beni kovuyor. Kendi ülkemde kovuldum bu sabah. Hakaret yedim. Şu hale bakar mısınız.” diye yazmış. Ve Ümit Özdağ da bu twite umutla sarılarak olayı çarpıtmış. Çarpıtmış çarpıtmasına ama referans aldığı şahsın söz konusu twiti sildiğini herhalde unutmuş!

Ümit Özdağ’ın referans aldığı ve “Şu hale bakar mısınız” vurgusuyla biten twite baktık ve çok haklı bir tepki gördük. Suriyeli kardeşimizin tepkisiyle tam olarak anlatmaya çalıştığı şey ne olursa olsun, insanları uyrukları ve inançları sebebiyle aşağılayan ırkçıların defolup gittiği günleri görmek ümidiyle…

9038-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT