1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yalan ve iftira makinesi Ümit Özdağ bu defa THY ve BOTAŞ satılacak dedi
Yalan ve iftira makinesi Ümit Özdağ bu defa THY ve BOTAŞ satılacak dedi

Yalan ve iftira makinesi Ümit Özdağ bu defa THY ve BOTAŞ satılacak dedi

Mültecilere yönelik iftira ve yalanları ile siyasette koltuk arayan Ümit Özdağ, seçimde beklediğini alamayınca yalan ve iftiralarına seviye artırmaya yöneldi.

30 Mayıs 2023 Salı 23:39A+A-

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonrası Zafer Partisi Genel Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen Ümit Özdağ, “AKP hükümeti, Erdoğan Türk milletinin son varlıklarını BOTAŞ’ı, Türk Hava Yolları’nı, Devlet Demiryolları’nı satmaya hazırlanmaktadır. Açıkçası Türkiye modern kapitülasyonlar dönemine girmiştir ve Anadolu üzerinde sadece milletimiz, o da sığınmacıların belirleyeceği çerçevede yaşamaya başlamıştır” diye yeni yalanını ortaya attı.

Özdağ’ın bu açıklamaları üzerine daha THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Türk Hava Yolları hakkında ortaya atılan ‘satılıyor’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Üstün: “Herhalde 10.nuncu kez aynı açıklamayı yapıyoruzdur. Markamız hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan ve yeniden gündeme gelen “Türk Hava Yolları Satılıyor” başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” Dedi.

BOTAŞ’in yönetimini devralmak için müzakarelere yürütüldüğüne yönelik iddialara Rus enerji şirketi Gazprom’dan yazılı bir açıklama gelmiş ve bu iddiaları yalanlamıştı. Açıklamada, “BOTAŞ’ın Gazprom yönetimine devredilmesine ilişkin iddia edilen müzakereler veya niyetler hakkında bazı Türk medyasında yer alan bilgiler tamamen gerçek dışıdır” denildi.

BOTAŞ’tan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlanarak, “Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ın Gazprom dahil olmak üzere herhangi bir ülke veya şirkete satılması veya devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır” ifadesi kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum