1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Yahya Kemal Beyatlı'da Kudüs ve Aksa Coşkusu (FOTO)
Yahya Kemal Beyatlı'da Kudüs ve Aksa Coşkusu (FOTO)

Yahya Kemal Beyatlı'da Kudüs ve Aksa Coşkusu (FOTO)

Mirasımız Derneği'nin, Mescidi Aksa ve Kudüs için düzenlediği "Mirasımız Tehlikede" etkinliklerinin beşincisine bu yıl çok sayıda kişi katıldı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 22:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

"6 Yılda Gazze 3 Savaş Yaşadı. Hepsinde Direndi, Yenilmedi, Geri Çekilmedi"

Etkinlikte konuşan Filistin 1948 İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatip Hazreti Ömer döneminden beri Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu, Mescid-i Aksa huzur bulmadıkça, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram'ın da huzur bulamayacağını dile getirdi. 

Filistin için Gazze'nin de oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Hatip, "6 yılda Gazze 3 savaş yaşadı. Hepsinde direndi, yenilmedi, geri çekilmedi. Gazze hazırlığını yaptı ve yenilmez denilen orduları yendi. Bu arada Kahire'de, Şam'da oyunlar başladı. Biliyorlar ki, İslam dünyasının özgürlüğü, Filistin'in kurtuluşu, Kahire'den ve Şam'dan geçer. Onun için uğraşıyorlar ama hiç merak etmeyin başaramayacaklar" dedi. 

Türkiye Hükümetine Teşekkür

Hatip, Türkiye'nin Filistin'e desteğinden övgüyle söz ederek, geçmişte Necmettin Erbakan'ın, bugün ise onun takipçisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Filistin'e verdiği destek için teşekkür etti. Hükümetin dış politikasının önemine dikkat çekti.

Kemal Hatip, Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmalara yönelik Türkiye Hükümetinin tutumunu da takdir etti. Mescidi Aksa’ya sahip çıkmayanların Sisilerin, Esedlerin, Kaddafilerin yanında yer aldıklarını belirterek diktatörlere karşı ayaklanan Müslüman halkların direnişlerini selamladı.

“İslam Birliği Şart”

Etkinlikte konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek, "İnsanın derdi hayatının pusulasıdır. Derdi Filistin olanın, akıbeti de mutlaka hayır olacaktır" ifadelerini kullandı. Aydın, şöyle devam etti: "Bizim mirasımız arkamızda görünen duvarlar değildir. Oraya yüklediğimiz manadır. O mana bizim inancımızdır. Tarihimizdir, şerefimiz ve onurumuzdur. Eğer biz onurumuza, geleceğimize, şerefimize sahip çıkmak istiyorsak, mutlaka ve muhakkak İslam birliğini kurmak zorundayız. İslam birliği kurulmasının öncelikli şartı; Müslümanların gayrimüslimlerle bir araya gelmemesinden geçmektedir. İslam birliği zordur ama imkansız değildir."

"Filistin Meselesi, Sadece Filistinlilerin Meselesi Değildir"

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Filistin meselesinin, "Filistinlilerin meselesi, dünyanın herhangi bir yerindeki bir anlaşmazlık, toprak kavgası veya Arap dünyasının sorunu" olarak görülmesinin son derece büyük bir yanlış olduğuna işaret ederek, İsrail’in işgalci politikalarına ve hedeflerine dikkat çekti. Fatih Erbakan, Filistin'in sadece Arap dünyasının veya İslam aleminin sorunu olmadığını, bütün insanlığın ortak meselesi olduğunu vurguladı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in de katıldığı etkinlikte, Kabe imamı, Sultanahmet Camisi müezzini ve Mescid-i Aksa müezzinleri Kur’an okudu.

Filistinli çocukların "Ben bir zeytin ağacıyım" adlı şiiri okuduğu etkinlikte, video gösterimleri ve mehteran gösterisi yapıldı. Kum sanatı gösterisinin de yapıldığı etkinlikte 5 kişi için Kudüs ziyareti çekilişi yapıldı.

Grup Yürüyüş: “İntifada Her Yerde”

Etkinlikte Grup Yürüyüş ve Ürdünlü sanatçı Abdulfettah Uveyned birer konser verdi. Grup Yürüyüş, Mescidi Aksa’ya sahip çıkmanın tarihimize ve geleceğimize sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak bugün intifadanın Gazze ve Kudüs’üyle sadece Filistin’de değil, Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Yemen’de, Tunus’ta; tüm İslam coğrafyasında olduğuna dikkat çekti ve ümmetin direnişini marşlarıyla selamladı. 

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega09.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega06.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega07.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega01.jpg

seyh-kemal-hatip.jpg

grup-yuruyus-arenamega-aksa-mirasimiz-tehlikede04.jpg

grup-yuruyus-arenamega-aksa-mirasimiz-tehlikede11.jpg

grup-yuruyus-arenamega-aksa-mirasimiz-tehlikede05.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega08.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega04.jpg

grup-yuruyus-arenamega-aksa-mirasimiz-tehlikede07.jpg

mirasimiz-tehlikede-aksa-icin-harekete-gec-arenamega05.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum