1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahya Ayyaş’ın Şehadet Yıldönümünde Ziyaretçi Akını
Yahya Ayyaş’ın Şehadet Yıldönümünde Ziyaretçi Akını

Yahya Ayyaş’ın Şehadet Yıldönümünde Ziyaretçi Akını

​​​​​​​İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın efsanevi komutanı şehit Yahya Ayyaş’ın Selfit’e bağlı Rafat beldesindeki evi şehadetinin 21’nci yıldönümünde dost ve tanıdıklarının ziyaret akınına uğradı.

06 Ocak 2018 Cumartesi 23:05A+A-

Dün (5 Ocak Cuma) El-Kassam Tugayları’nın mühendis komutanı Yahya Abdullatif Ayyaş’ın şehadet yıldönümüydü. Siyonist işgal güçler 05/01/1996’da Gazze’nin kuzeyinde Ayyaş’ı şehit etti.

Şehadetinin yıldönümünde Yahya Ayyaş’ın babasını arayan Hamas liderleri ise Ayyaş’ın işgal rejimini sarsan eylemlerine övgüde bulundu.

İlkeli tutumları nedeniyle Hamas liderlerini tebrik eden şehid komutan Ayyaş’ın babası, Allah’tan vatanı özgürleştirme ve oğlu Ayyaş’ın izini takip etmede kendilerini muvaffak etmesini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan şehidin eşi Umm’ul-Bera şehidi şu sözlerle özetliyordu:

“Yahya ile 5 yıl yaşadım. Bu süre içinde birçok şey öğrendim. Bu süre içinde belalara karşı sabrı, ihlas ve samimiyeti öğrendim. Açıkçası bugün onun sahip olduğu ayarda bir ihlas göremiyorum. Mazlum olduğumu hissettikçe aklıma Yahya geliyor. O benim liderim ve önderimdi. Yahya’nın babam olmasını isterdim. Yahya şehit olunca çok şey kaybettim. O aklımdan hiç çıkmıyor. Onu her gün oğulları Bera ve Yahya’da görüyorum.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT