1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahudiler katil İsrail'in Refah'ta gerçekleştirdiği katliamı kutladı
Yahudiler katil  İsrail'in Refah'ta gerçekleştirdiği katliamı kutladı

Yahudiler katil İsrail'in Refah'ta gerçekleştirdiği katliamı kutladı

İsrail'deki işgalci Yahudiler geçtiğimiz gün İsrail ordusunun Refah'ta Filistinli sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamın ardından kutlama yaptı.

28 Mayıs 2024 Salı 14:16A+A-

İsrail'in geçtiğimiz gün Gazze Şeridi güneyindeki Refah'ta gerçekleştirdiği katliamın yankıları sürüyor.

Katliamın ardından birçok kesimden İsrail'e yönelik kınama mesajları yayınlandı.

İsrail'deki Yahudi halk içerisinden önde gelen isimler ve halk, katliamı bir dini bayram ile birlikte kutladı.

Middle East Eye'dan Nadav Rapaport'un haberine göre, Yahudilerin şenlik ateşleri yaktığı bir bayram olan Lag BaOmer, İsrail'de Refah'taki katliamla birlikte kutlandı.

İsrail'in Kanal 14 kanalında kıdemli bir gazeteci olan Yinon Magal, Gazze katliamının görüntülerini "Refah'ta yılın ana aydınlatması" başlığıyla paylaştı. Magal daha sonra bu paylaşımı sosyal medya hesabından kaldırdı.

Bir başka gazeteci olan i24'ten Naveh Dromi de "Mutlu Bayramlar" başlığı altında, Refah'taki İsrail bombardımanı sonucu çıkan yangının videosunu paylaştı. Dromi paylaşımı bir süre sonra sildi.

"The Shadow" sahne adıyla da bilinen aşırı sağcı Yahudi rapçi ve aktivist Yoav Eliasi, Telegram'da Refah yangınıyla ilgili videolar yayınladı ve olayı bir "Lag BaOmer şenlik ateşi" olarak niteledi.

İsrail'deki birçok Yahudi sosyal medya kullanıcısı, Refah katliamıyla alay eden "şakalar" paylaştı ve Filistinlilerin öldürülmesiyle alay etti.

İsrail'in önde gelen radikal Yahudi bir Telegram grubunda, katliamda can veren bir çocuğun, başı gövdesinden ayrılmış cansız bedenini tutan adamın fotoğrafı "tavuk satan bir reklam" gibi alay edilerek paylaşıldı ve "taze tavuğun kilosu 1 şekel" ifadelerine yer verildi.

Birçok Yahudi de Lag BaOmer şenlik ateşleri ile Refah'taki yangın arasında karşılaştırmalar yaptı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum