1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahudi Yerleşimciler Filistinlileri Ezerek Katletti
Yahudi Yerleşimciler Filistinlileri Ezerek Katletti

Yahudi Yerleşimciler Filistinlileri Ezerek Katletti

Filistin'in kuzeyindeki Hayfa bölgesinde Yahudi yerleşimciler 2 Filistinliyi ezerek katletti.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 04:05A+A-

Dün akşam saatlerinde Filistin'in kuzeyindeki Hayfa bölgesinde Yahudi yerleşimciler 2 Filistinliyi ezerek öldürdü.

Biri 55 yaşındaki Anwar Satel, diğerinin 44 yaşındaki Zahi Ebu Hamid olduğu belirtilen Filistinlilerin araçlarının bozulduğu ve yolun kenarında beklerken, o esnada Yahudi yerleşimcilerin olduğu tespit edilen bir aracın kasıtlı olarak onlara çarparak öldürdükleri belirtildi.

Olayda, 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan haber:

1948'de işgal edilen Filistin topraklarının kuzeyindeki 70 nolu caddede dün (6 Temmuz Pazar) bir Siyonistin kamyonuyla çarptığı iki Filistinli işçi şehit oldu.

İşgal televizyonu onuncu kanalı, Filistinli işçilerin yolun kenarında bozulan araçlarını tamir ettikleri sırada kamyonun çarpmasıyla olay yerinde hayatlarını kaybettiklerini ve kamyon şoförünün gözaltına alındığını, olayla ilgili ayrıntıların henüz netleşmediğini öne sürdü.

Er-Ramle kentinde de üç Yahudi yerleşimci 22 yaşındaki Ali İbrahim Ebu Zehra isimli Filistinli genci 700 şikel karşılığında kendileri için iki saat çalışmaya ikna ettikten sonra Filistinli gencin yüzüne bayıltıcı madde sıktı. Yerleşimciler etkisiz hale getirdikleri genci araçlarına bindirip götürdükleri yerde sert cisimlerle vurarak darp etti.

Filistinli genç Ali Ebu Zehra'nın Er-Ramadin bölgesinde baygın ve kan kaybeder bir halde bulunduğu, vücudunun her yanında yaraların olduğu ifade edildi.

İşgal rejimi kaynakları, Yahudi yerleşimcilerin önceki gün akşam da işgal rejiminde kanunlara uygun bir şekilde çalışan Filistinli üç işçiye saldırdığını bildirdi. Kaynaklar, El-Hudayra bölgesinde saldırıya uğrayan üç işçiden birinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT