1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yahudi Yerleşimciler Filistinlilere Ait Arabalara Saldırdı
Yahudi Yerleşimciler Filistinlilere Ait Arabalara Saldırdı

Yahudi Yerleşimciler Filistinlilere Ait Arabalara Saldırdı

Bir grup Yahudi yerleşimci, bugün (7 Temmuz Salı) Nablus kentinin güneyinde yer ala Duma köyündeki Filistinli vatandaşlara ait arabalara saldırdı. 

07 Temmuz 2020 Salı 18:52A+A-

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyası sorumlusu Gassan Dağlas basına yaptığı açıklamada, Nablus kentinin güneyinde yer ala Duma köyünde Filistinli vatandaşlara ait arabaların, bir grup Yahudi yerleşimci tarafından atılan taşlar nedeniyle hasar gördüğünü söyledi. 

Maddi hasar kaybına uğrayan arabaların “Mecdel Beni Fadil” köyü sakinlerinden olan Filistinli vatandaşlara ait olduğu bildirildi. 

Yahudi Yerleşimciler Mescidi Aksa’yı bastı

Yahudi yerleşimciler bir yandan Filistinli vatandaşlara ve onlara ait ev ile arabalara saldırırken diğer yandan Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemeye devam ediyor.

Siyonist İsrail güçlerinin yoğun koruması altında bugün bir grup Yahudi yerleşimci, Mescidi Aksa’nın avlusuna baskın düzenledi. 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, İsrail güçleri korumasındaki 66 fanatik Yahudi'nin Mescidi Aksa'nın el-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girerek baskın düzenlediğini ve Aksa’nın avlusunda bir süre kışkırtıcı davranışlar sergilediklerini belirtti

Mescidi Aksa’ya yapılan baskın sırasında Yahudi rehberler yerleşimcilere sözde "Tapınak" ile ilgili açıklamalarda bulunurken bazıları ise Talmudik ritüellerini gerçekleştirmeye çalıştı.

Mescidi Aksa, Cuma ve Cumartesi günleri hariç hemen hemen her gün sabah ve öğle vakitlerinde bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT