1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Yabancı seçmen’ yalanları
‘Yabancı seçmen’ yalanları

‘Yabancı seçmen’ yalanları

Seçim şokuyla ırkçılıkta level atlayan muhalefetin köpürttüğü yalanlardan biri de seçimlerde büyük sayıda yabancı kökenli seçmen oylarının seçim sonucunu belirlediği tezi.

27 Mayıs 2023 Cumartesi 14:44A+A-

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

% 60’la kazanma hayalleri 14 Mayıs’ta duvara toslayan muhalefet seçim gecesinden itibaren inanılmaz boyutta bir insanlık dışı kampanyayla 2. Turda seçmenleri etkileme gayretinde. Irkçı söylemler bu kampanyanın temelini oluşturuyor. Suriyeli düşmanlığı merkezli bu kampanyada öne çıkartılan başlıklardan biri de yabancı seçmen iddiası.

Başta Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm ittifak partilerine mensup siyasiler, gazeteciler, akademisyenler ısrarla yabancı kökenli seçmenlerin oylarının seçim tablosunu belirlediği iddiasını gündemleştiriyorlar.

Biri kalkıp gazetedeki köşe yazısında nüfus artış ve seçmen sayısı farklarından yola çıkarak bir teori geliştiriyor ve yeni seçmenlerin % 20’sinin, yani beşte birinin yabancı kökenli olduğunu söylüyor.

Anında tüm muhalefet cephesi hepsi bu iddiayı veri gibi tekrarlıyor. Sonra başkaları çıkıp iddiayı biraz daha geliştirerek toplam seçmenlerin yüzde yirmisinin yabancı kökenli olduğunu, iktidarın oy devşirmek için önüne gelene vatandaşlık dağıttığını söylüyor, yazıyor, tekrarlıyor.


Yazının devamı >>>