1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ya Hukuk Devleti Ya İşkenceyle Adalet Arayışı
Ya Hukuk Devleti Ya İşkenceyle Adalet Arayışı

Ya Hukuk Devleti Ya İşkenceyle Adalet Arayışı

MHP Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu twitter hesabından, Bağlar ilçesinde bir polisin ölümüne neden olduğu iddia edilen M.E.C.’ye ait fotoğrafı “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” notuyla paylaştı.

01 Haziran 2020 Pazartesi 11:33A+A-

Önceki gün Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 718. Sokak’ta “dur” ihtarına uymadığı iddia edilen M.E.C. olay yerinden kaçarken polise ateş açtı. Açılan ateş sonucu Atakan Arslan isimli polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru Atakan Arslan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından gece boyunca süren operasyonlarla polise ateş açtığı iddia edilen M.E.C., M.E.C.’nin yanında olduğu iddia edilen M.A. ve F.A. gözaltına alındı.

Sorgusu gözaltında bulunduğu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde sürdürülen M.E.C.’e ait işkence fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması işkence iddialarını gündeme getirdi.  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu’ya ait bir twitter hesabından M.E.C.’ye ait iki fotoğraf paylaşıldı.

Birinci fotoğrafta M.E.C., gözaltına alındıktan sonra, polis aracında iki polis arasında otururken görüntüleniyor. İkinci fotoğrafta ise M.E.C., bir odada yüzükoyun yere yatırılmış ve üzerindeki kıyafetlerinin olmadığı görülüyor. Fotoğraf kadrajında polis jopu ve uzun bir ip de olduğu görülürken, odada sadece ayakları görünen 3 kişi bulunuyor. Bu üç kişiden birinin M.E.C.’nin sırtına bastığı da görüntüde yer alıyor.

MHP’li vekilin danışmanı Soylu, paylaşımın ardından işkence iddialarının dillendirilmesi üzerine söz konusu twiti sildiği görüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum