1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Vicdansızlık ideolojinizde varsa her yol mubah demektir!
Vicdansızlık ideolojinizde varsa her yol mubah demektir!

Vicdansızlık ideolojinizde varsa her yol mubah demektir!

Selahattin Demirtaş örgüt bildirisi mantığıyla yazdığı yazıda tutarsızlık sınırlarını zorlamış!

11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye solunun şirin göstermek için elinden geleni yaptığı 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Selahattin Demirtaş mülteci düşmanlığı popülizmi trenine katılmak konusunda geç kalmamış. T24’te kaleme aldığı “Ortam bulanık ama aklınız bulanmasın” başlıklı yazıda Demirtaş, Suriye’de yaşananları “AKP oyunu” şeklinde değerlendirerek tahfif ediyor.

Mültecileri hedef almanın anlamsız olduğunu vurgulayan Demirtaş, dezenformasyon yoluyla oluşturulan ırkçı atmosferden oy devşirmenin derdine düşmüş. İnsani krizi siyaset malzemesi yaparak “Erdoğan’ı devirmeye” çalışan Demirtaş ve benzerlerinin insanlık mahkemelerine hesap vermesi gerekmektedir!

Yazının ilgili kısmı şöyle: - Suriye’de iç savaşın büyümesine yol açan en önemli faktörlerden biri AKP hükümetinin politikalarıdır. Asıl hedefleri Suriye’de Kürtlerin hak elde etmelerini önlemekti. Bunun için radikal grupları eğitip silahlandırarak Suriye’ye saldılar. İç savaş büyüdü, hesap tutmadı. Beş milyon Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Bunun sorumlusu Suriyeliler değil, Erdoğan ve AKP’dir. Bu nedenle, yabancı düşmanlığı ve sığınmacı karşıtlığı yapmanın anlamı yok. İktidarı değiştirirseniz sığınmacı krizi en insani koşullarda çözülür. 

Suriye halkının bir diktatöre karşı başlattığı kıyamı komplo teoriyle izah etmek sadece vicdansızlıkla izah edilemez. Burada daha kötü bir durum söz konusu. Lafı dolandırmadan söylemek gerekirse Esed rejiminin Kürt halkına hayvanlardan bile daha az değer verdiğini herkes biliyor. Suriye Kürtleri bölgede kimliği, vatandaşlığı dahi olmayan halk olarak akıllarda yer etmiş durumda.

Durum böyleyken ağzından halk lafını düşürmeyen Demirtaş ve Kürt milliyetçileri, Suriye halkının Esed diktasına karşı başlattığı kıyamı niçin desteklemediler? Desteklememek bir yana üstelik akıl, mantık dışı iddialarla Suriye kıyamının aleyhine propaganda yaptılar!

Esed’in yanında Suriye halkının katletmek için insan aklının sınırlarını zorlayan zulümlere imza atan Rusya ve İran’a tek kelime etmeyen Demirtaş ve HDP utanmadan Suriye halkının meşru direnişini destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini hedef tahtasına oturtuyorlar!

Suriye’de ABD ve Rusya ile birlikte iş tutarak varlık göstermeye çalışan PKK çizgisi anti-emperyalizm sakızı çiğnemeye devam etsin Türkiye’nin mülteciler konusunda aldığı insani sorumluluğu da desteklemeyen Demirtaş ve HDP, Suriye halkının katillerini gizleyerek katliamın üstünü örtüyor!

Suriye’de yaşananlar hakkında dezenformasyon oluşturmak da mülteci karşıtlığını körüklemenin bir yoludur. Bunu yaptıktan sonra bir de yükselen ırkçı dalgayı siyasete malzeme etmek ise tam Türkiye soluna yakışan bir oportünizm örneğidir. Zaten vicdansızlık ideolojinizde varsa her yol mubah demektir!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum