1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vicdansız ev sahibi Suriyeli kiracısının evine baltayla girdi!
Vicdansız ev sahibi Suriyeli kiracısının evine baltayla girdi!

Vicdansız ev sahibi Suriyeli kiracısının evine baltayla girdi!

Kiraya fahiş miktarda zam yapan yaşlı ev sahibi sözleşmeleri olan ve fahiş miktarı kabul etmeyen Suriyeli ailenin kapısını baltayla kırdı. O anlar kayda alınırken, yaşlı adam eve izinsiz girerek ortalığı darmadağın etti.

14 Ocak 2022 Cuma 10:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Naim Akgün adlı ev sahibi, Suriyeli kiracısı Ahmed Şahan Kabaa'nın 1200 liralık kirasını 4000 liraya çıkartmaya çalıştı. Kiracı fahiş zammı kabul etmeyince ve evde yokken zalim ev sahibi baltayla eve saldırdı.

İstanbul Bayrampaşa’da yaşanan olay iddiaya göre ev sahibi olan yaşlı adamın kirayı fahiş miktarda arttırması sonrası gerçekleşti.

İddiaya göre daha önce de kiracılarını rahatsız eden ev sahibi, 1200 TL’lik kirayı 4000 TL’ye çıkardı. Ancak kiracısı bu kirayı sözleşmeye aykırı bularak reddetti. Yaşlı ev sahibi ise yeni kirayı fazla bulan ve kabul etmeyen Suriyeli kiracılarının kapısını baltayla kırarak eve zorla girdi. Evin altını üstüne getiren, Naim Akgün adlı ev sahibinin su sayacını söktüğü ve doğalgazı kestiği öğrenildi.

Soğuk hava şartlarının hakim olduğu İstanbul’da zalimliği ile pes dedirten ev sahibine karşı yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. Ancak daha önce de karakola gidip şikayetçi olan Suriyeli aile fertlerine emniyetin verdiği cevaplar pes dedirtti. 

Emniyet yetkililerin aileye daha önce bir şey yapamayız evinize(Suriye'ye) dönün dediği, ev sahibinin tutumuna yönelik soruşturma başlatmadığı ve son yaşanan olayda da ilgisiz kaldığı, Suriyeli aileye "akıl vermeye" çalıştığı belirtildi. 

Sosyal medyada yankı uyandıran olay sonrası, polisin 1200 lira kiraya sözleşmesi olan Suriyeli kiracı aileye “yapacak bir şey yok evi boşaltın” dediği iddia edilirken, yardım kuruluşları ve bireysel yardım çalışmalarında bulunan hayırseverler, aileyi koruma altına alarak yaşlı ev sahibi ve emniyet hakkında hukuki süreci başlatmaya hazırlanıyor. 

Vicdansız ev sahibinin evin kapısını baltayla kırdığı anlar ve eve izinsiz girip dağıttığı olay sonrası emniyetin gerekli işlemleri yapıp yapmadığı bilinmezken, olay anına dair ve sonrasındaki görüntüler, 

 

 

suriyeli-kiraci.jpg 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum