1. HABERLER

  2. HABER

  3. Venezuela'dan ABD'ye Rest
Venezueladan ABDye Rest

Venezuela'dan ABD'ye Rest

Hugo Chavez, Amerika'ya çok sert çıktı: "Amerikan büyükelçisi topraklarımıza ayak basarsa, yakalayıp, ilk uçakla geri göndeririz."

20 Aralık 2010 Pazartesi 00:18A+A-

Amerika Birleşik Devletleri ile Venezuela arasında büyükelçi krizi yaşanıyor. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, "Amerikan büyükelçisi topraklarımıza ayak basarsa, yakalayıp, ilk uçakla geri göndeririz" dedi.

Obama yönetimi, Venezuela'ya gönderecekleri yeni büyükelçiyi, Larry Palmer olarak belirledi. Palmer, Chavez karşıtı açıklamalarıyla Venezuela'nın şimşeklerini üzerine çekti.

Chavez, Palmer'ın "Venezuela ordusunun morali bozuk", "Kolombiyalı solcu gerillalar Venezuela'ya sığınıyor", "Chavez'e yakın isimler uyuşturucu kaçakçılarına yardım ediyor" şeklindeki saptamalarına sert tepki gösterdi.

Chavez, Venezuela hakkında ileri geri konuşan bir büyükelçiyi topraklarına sokmayacaklarını açıkladı.

Hugo Chavez, Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro'ya, "Palmer Karakas'a gelirse, havaalanında yakala, benden bir kahve ısmarla ardından da bye bye" şeklinde talimat verdi.

Palmer isminde direnen Amerikan Dışişleri Bakanlığı ise, senatonun da onaylaması halinde büyükelçinin Karakas'a gönderileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin son büyükelçisinin görev süresi geçen temmuz ayında dolmuş ve Karakas'tan ayrılmıştı.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT