1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Varil Bombaları Filistinli Çocukları da Katletti
Varil Bombaları Filistinli Çocukları da Katletti

Varil Bombaları Filistinli Çocukları da Katletti

Suriye’de Esed güçleri tarafından atılan varil bombaları sonucu 3 Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

07 Şubat 2014 Cuma 18:19A+A-

Suriye’de rejime ait uçakların dün sivil halkın üzerine varil bombaları yağdırması sonucu Han Eş-Şey mülteci kampından 3 Filistinli çocuğun da şehit olduğu belirtildi.

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Baas güçlerinin kampa yakın bölgeye varil bombaları atması sonucu Kusay ve Yamen Riyad Nehar kardeşlerle Muhammed Ahmed Halife adındaki çocukların şehit olduğunu duyurdu.

Çocukların kışın soğuk geçtiği şu günlerde odun topladıklarına dikkat çeken Çalışma Grubu, uygulanan kuşatma, yapılan saldırı ve bombalamalar nedeniyle Filistinli mültecilerin kaldıkları kamplarda gıda, ilaç ve yakıt sorunu yaşandığını ve insanların büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını hatırlattı.

Ülkedeki savaşta tarafsız kalmayı tercih etmelerine rağmen Filistinli mülteciler rejim güçlerinin saldırılarından kurtulamıyorlar. Şimdiye kadar yapılan saldırılar sonucu iki binden fazla kişinin öldüğü kamplarda uygulanan kuşatma nedeniyle onlarca kişi de açlıktan hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT