1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Vanlılar Halkın Katili PKK’yı Protesto Etti
Vanlılar Halkın Katili PKK’yı Protesto Etti

Vanlılar Halkın Katili PKK’yı Protesto Etti

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) üyeleri dün gece PKK tarafından gerçekleştiren bombalı saldırıya ilişkin kitlesel basın açıklaması yaparak, emperyalistlere hizmet eden PKK’lilere bu halkın artık pirim vermeyeceğine dikkat çekildi.

18 Ağustos 2016 Perşembe 22:50A+A-

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi PKK tarafından dün gece düzenlenen bombalı saldırıya tepki amacıyla, yürüyüş yaptıktan sonra kitlesel basın açıklaması yaptı. 

Hz. Ömer Camii'nde ikindi namazına müteakiben toplanan Van SDİ üyeleri ve on binlerce halk dün gece PKK’nin bombalı aracı infilak etiği İkinisan polis merkezine kadar yürüyüş yaptı. Yapılan yürüyüşte sık sık tekbir getiren halk, ‘Kahrolsun PKK’, ‘PKK Kürdistan’dan Defol’ sloganları attı.

Yerleşim yerlerinde sivillere yönelik saldırıların kabul edilemeyeceği belirtilen basın metni, hem Türkçe hem de Kürtçe okudu. Kürtçe basın metnini Sunullah Erçek okurken, Türkçe metnini Galip Kızılkaya okudu.

Kızılkaya, “İlimizde 17 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.00 sıralarında yapılan bombalı saldırı sonucu 3 kişi hayatım kaybetmiş, 70’in üzerinde vatandaşımız yaralanmış, olayın gerçekleştiği yerde ve çevresinde büyük maddi hasarlar meydana gelmiştir. Yaşanan bu menfur olayı lanetliyoruz. Her ne sebeple olursa olsun bombalı araç saldırılarıyla yerleşim yerlerinde eylem yapılması kabul edilemez ve bunun adı terördür.” dedi.

“PKK’NİN BİLDİĞİ TEK ŞEY ÖLDÜRMEK VE KAN DÖKMEKTİR”

FETÖ, DAİŞ, DHKP-C ve PKK emperyalist odakların direktifleriyle hareket ettikleri ve onların emellerine hizmet ettiklerinin açık olduğunu belirten Kızılkaya, “Türkiye üzerinde emperyalist devletlerin planlar yaptığı, FETÖ eliyle son darbe kalkışmasıyla net olarak görülmüştür. FETÖ’nün taşeronluğunu yaptığı bu kalkışma Yüce Rabbimizin inayetiyle akamete uğradıktan sonra şimdide PKK eliyle yapılan terör ve katliamlarla Türkiye kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. FETÖ, DAİŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin aynı emperyalist odakların direktifleriyle hareket ettikleri ve onların emellerine hizmet ettikleri açıktır.

PKK bu saldırılarla çukur siyasetine destek vermeyen Van halkını cezalandırmaya çalışmaktadır. Diğer yandan darbe karşılı gösterilere katılan halkımıza gözdağı vermek ve sindirmek istemektedir. Örgütün Kızıltepe, Diyarbakır, Van ve bu sabah Elazığ’da sivil insanları katletmesi, en iyi bildiği işin öldürmek ve kan dökmek olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.”ifadelerini kullandı.

“HALK PKK’YE PRİM VERMEYECEKTİR”

Halkın PKK saldırına karşı birlik olacağı ve asla PKK’ye pirim verilmeyeceğine dikkat çeken Kızılkaya, “Bu eylemler, küresel güçlerin coğrafyamız için uygun gördükleri iç savaş, kaos ve bölgeyi istikrarsızlaştırma planı doğrultusunda gerçekleştirilen saldırılardır. Darbe girişiminde üstlendikleri rolün gereği olarak emperyalist güçlerin talimatlarıyla hareket eden örgüt, izlediği strateji ve yerleşim yerlerinde sivil yaşam alanlarında bombalı eylemler gerçekleştirerek başarısız darbe girişimi sonrası darbe severlere yeni İmkânlar sunmayı amaçlamaktadır. Gelinen aşamada darbeci fesat şebekesinin şeytani emellerine prim vermeyen halkımız, yaşam alanlarında patlattığı bombalarla kadınları, çocukları ve bebekleri katleden PKK’ye prim vermeyecektir. Amacı ne olursa olsun halka yönelik yapılan bu saldırılar insanlık dışıdır, terör olayıdır, toplumun huzurunu kaçırmaya yönelik adımlardır.” ifadelerini kullandı.

van1.jpgvan2.jpgvan3.jpg

Yılmaz Sönmez / Vanolay

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum