1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Vanlı Müslümanlardan Siyonist Hamiliği Yapan BM'ye Protesto
Vanlı Müslümanlardan Siyonist Hamiliği Yapan BM'ye Protesto

Vanlı Müslümanlardan Siyonist Hamiliği Yapan BM'ye Protesto

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi BM'yi Siyonist İsrail saldırıları karşısındaki tavrından protesto etti.

20 Temmuz 2014 Pazar 00:22A+A-

Müslüman Kardeşler Dayanışma İnisiyatifi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara saldırısını protesto etmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne yürüdü.

Hz. Ebuzer Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrası toplanan müslümanlar, ellerinde Filistin’de şehid olanların fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle, sloganlar eşliğinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önüne kadar yürüdü. Burada düzenlediği basın açıklamasında gruba seslenen Müslüman Kardeşler İnisiyatifi gönüllüsü Hayati Beyde, BM’nin yıllardır mazlum milletlere karşı uygulanan zulümler karşısında üzerine düşeni yapmadığını vurguladı. Her zaman olduğu gibi küfrün yine tek millet halinde çalışmaya devam ettiğini belirten Beyde, “Van ilindeki BM temsilciliği aracılığıyla dünyaya sesleniyoruz. Sizler büyük ülkeler olabilirsiniz ama hepinizden de büyük bir güç vardır ki o da mazlum milletlerin dualarıdır. Medyalarınızın sayesinde sesiniz gür çıkabilir, algı oluşturabilir, halkları kazandırabilirsiniz ama unutmayınız ki bütün zalimlerin sesinden daha büyük bir ses vardır o da Allah-u Ekber’dir” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından.  Filistin'de ve tüm mazlum coğrafyalarda hayatlarını kaybedenler için dua edildikten sonra oturma eylemi gerçekleştirildi. Oturma eylemi esnasında marşlar, ezgiler ve zalimler aleyhine sloganlar atıldı.

 Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi temsilcisi Hayati Beyde oturma eylemine üç gün boyunca Hz. Ömer Camii avlusunda iftar ve teravih vakitlerinde devam edileceğini belirtti.

van-bm-eylemi-20140719-01.jpg

van-bm-eylemi-20140719-02.jpg

van-bm-eylemi-20140719-03.jpg

van-bm-eylemi-20140719-04.jpg

HABERE YORUM KAT