1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Van'daki Göçmen Faciası İle İlgili 3 Tutuklama
Van'daki Göçmen Faciası İle İlgili 3 Tutuklama

Van'daki Göçmen Faciası İle İlgili 3 Tutuklama

​​​​​​​Van'da batan göçmen teknesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Biri adli kontrol şartı olmak üzere 3 şüpheli de serbest bırakıldı.

03 Temmuz 2020 Cuma 16:18A+A-

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden 5 gün önce Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan tekneyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamda gözaltına alınan, aralarında tekneden yüzerek kıyıya çıkan Medeni Akbaş'ın da bulunduğu 6 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Medeni Akbaş da tutuklandı

Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 4'ü tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Medeni Akbaş ve 2 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Biri adli kontrol şartı olmak üzere 3 şüpheli de serbest bırakıldı. 

6 kişinin cesedine ulaşılmıştı

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran'da tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine emniyet ve jandarmaya ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama çalışması başlatılmış, 6 kişinin cesedine ulaşılmış, teknenin izine rastlanmamıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT