1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Van’daki 70 STK: Gezgin Fest Rezaletini Van’da İstemiyoruz
Van’daki 70 STK: Gezgin Fest Rezaletini Van’da İstemiyoruz

Van’daki 70 STK: Gezgin Fest Rezaletini Van’da İstemiyoruz

Van'da 70 sivil toplum kuruluşu, gençleri ahlaksızlığa ve fuhşiyata aleni olarak çağıran Gezgin Fest isimli festivale sert tepki göstererek, festivalin iptali için ortak bildiri yayımladı.

20 Nisan 2019 Cumartesi 16:54A+A-

cf7ded3a-2e65-4ad9-aa88-c5266ca0b051.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

"İnananlar arasında hayâsızlığın yayılmasını arzu eden kimseler var ya; onlar için dünya ve ahirette elem dolu bir azap vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz." NUR SURESİ 19

Güzel Van’ımızda, geçen yıl her türlü ahlaksızlığın aleni icra edildiği ,Gezgin fest van adıyla bir ifsad faaliyetinin yapıldığı kamuoyunun malumudur. Festivalde Kuran ayetleri ile alay edildiğinin ortaya çıkması haklı bir infiale neden olmuştu. Bir alkollü içecek firmasının ana sponsorluğunda yapılan festivalde yaş sınırı gözetilmeden, limitsiz içki tüketildiği görülmüştür. Alanda uyuşturucu tüketimi kullanımı, 3 gün boyunca kadınlı erkekli her türlü fuhşiyyatın yapıldığı tespit edilmiştir. Eğlence adı altında kiralık çadırlarda aleni bir şekilde zinanın teşvik edilmesi halkımızın değerlerine örfüne kültürüne inançlarını aykırıdır. Hepimiz için vazgeçilmezimiz olan çocuklarımızda büyük tahribatlar oluşturan bu tür ortamlar,  kadim medeniyetlerin de hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşayan her erdemli insanın karşı çıkması gereken çirkinliklerdir.

Genelde toplumumuzun özelde de ilimizin temel dinamiği, toplumu birbirine bağlayan barışın, sükunetin asıl kaynağı olan inanç ve ahlaki değerlerini dejenere eden bu gibi bilinçli ve sinsi organizasyonlar, gençler üzerinde çok yıkıcı sonuçlar oluşturmaktadır . Dolayısıyla neslin korunması  toplum ve aile değerlerinin ifsad edilmemesi temel amacımızdır.

İddiaların aksine adı geçen festivalin Van il ekonomisine ve turizmine müspet bir katkısının olmadığı bilakis alkollü içki ve uyuşturucu tacirlerine katkı sağladığı görülmüştür. Festival adı altında alkol ve uyuşturucu kullanımının Van gençleri arasında yaygınlaştırılmasının Van ekonomisine ne tür bir katkısı olacaktır. Zaten bu etkinlikte yerel esnafın kazandığı bir şey yoktur. Ulusal düzeydeki firma ve organizatörler kazançlı çıkmaktadırlar. Alkollü içecek firması geçen yıl tırlar dolusu  satış yapmıştır. Bizler Van Ahlak Hareketi olarak ahlaki ve toplumsal değerlerimiz çerçevesinde ilimizin turizm ve ekonomisine katkı sunacak her etkinliğe taraftar olduğumuzu ifade ediyoruz. İlimizde yaşayan hiç kimsenin özel hayatına müdahalemiz söz konusu olamaz. Kutuplaşma istemediğimizi , ötekileştirici bir dil kullanmadığımızı , toplumsal barışı önemsediğimizi vurgulamak isteriz.  Sadece kötülüklerin toplum hayatında yaygınlaşmasına itiraz ettiğimizin bilinmesi gerekir. Kırmızı  çizgilerimiz olan inançlarımız ve toplumsal ahlaki değerlerimizin ekonomik kaygılara feda edilmesine müsaade etmeyeceğiz. İnançlarımızla alay edilen, içki, fuhuş ve uyuşturucu gibi her türlü kötülüğün icra edildiği bu ve benzeri çirkinliklere tüm gücümüzle karşı duracağımızın bilinmesi gerekir. 

Her türlü ahlaksızlığa karşı ilimizin siyasilerini STK larını, Erdemli yaşamak arzusu içindeki tüm halkımızı sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Van'daki 70 STK'mızın oluşturduğu Ahlak hareketi olarak evlatlarımıza ve genç nesillerimize sahip çıkma adına her türlü hayırlı faaliyetin öncüsü olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum